19 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Podaci ne lažu

NE, NIJE BAJKA U našoj županiji prosječna je plaća 1100 eura i rasla je 15 posto, osjetite li vi to?
N

Ne propustite

Podaci ne lažu, a što se tiče statistike ovisi što i kako gledate. Sudeći prema posljednjim podacima Državnog zavoda za statistiku, prosječna plaća u našoj županiji s krajem 2023. godine bila je 1100 eura neto. Osjetite li vi to u svojim novčanicima i na računima?

Značajan je to rast, u usporedbi s primjerice listopadom 2023. kad je prosječna neto plaća bila 1070 eura. Ispada da od Podravaca i Prigoraca veće u prosječnu plaću imaju mještani čak 12 županija plus Grad Zagreb. Lošiji od nas su Slavonci, izuzev Osječko-baranjske županije te županije poput Bjelovarsko-bilogorske. Za jedan euro manju prosječnu neto plaću imaju i naši susjedi Međimurci s kojima se često izmjenjujemo po prosjeku.

Euri, novacOsjetite li vi to
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Inače, prosječna mjesečna isplaćena neto plaća u četvrtom tromjesečju 2023. u odnosu na isto razdoblje 2022. porasla je u svim županijama. Najveći porast bio je u Požeško-slavonskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji, za po 17,1 posto. Najmanji u Gradu Zagrebu, za 12,3 posto. U Koprivničko-križevačkoj plaće su rasle za gotovo 15 posto. Postavlja se pitanje s početka članka, osjetite li vi to s obzirom da smo dojma da kako plaće rastu, da su nam novčanici sve prazniji.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

u krugu obitelji

FOTO/VIDEO Baka Mica proslavila 90. rođendan: Imam devet praunučadi, kad bih dobila deseto doživjela bih i stotu

Danas mi je najsretniji dan u životu, nemate pojma koliko sam sretna kad vas sve vidim na okupu -...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×