galerija hlebine

Ne propustite izložbu Ivana Andrašića

13:00h
0
Ivan Andrašić // Foto: Muzej grada Koprivnice
Ivan Andrašić // Foto: Muzej grada Koprivnice

Samostalna izložba Ivana Andrašića i promocija monografije o njegovu slikarstvu autorice Božice Jelušić održat će se u u Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama u subotu, 11. lipnja, s početkom 19 sati.

“Od osamdesetih godina prošlog stoljeća intenzivno se bavi i grafičkim izrazom. Crtež mu je čist, elegantan, kompozicijski razvijen, također izvan manirizma naive. Ostvario je nekoliko grafičkih mapa u suradnji s eminentnim književnim autorima, ističući se posebice kao sinergijski usklađen ilustrator književnih djela. Veoma rano, daleke 1971. započinje izlagati u zemlji i inozemstvu. Do danas je priredio šezdeset samostalnih izložaba, te nekoliko stotina skupnih, diljem Europe, SAD-a i Kanade, gdje je boravio na studijskim putovanjima. Sudjeluje također na kolonijama, humanitarnim izložbama i projektima, bavi se scenografijom, surađuje s knjižnicama i likovnim udrugama i turističkim zajednicama”, istaknuli su organizatori.


Autor je rođen 1959. godine u Molvama, gdje je pohađao osnovnu školu, dok je Gimnaziju završio u Đurđevcu. Diplomirao je 1983. na Odsjeku za pegagogiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

 

Izložba ostaje otvorena do 11. srpnja.

 

čitam...