19 C
Koprivnica
Utorak, 16. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Majka godine

NE VIĐA SE ČESTO Ovaj put majka nije plaćala alimentaciju za sina, mjesečno zarađuje 1700 eura
N

Alimentaciju tada nisam plaćala jer sam bila bijesna, ne znam zašto su mi tada odredili nadzor, a uopće nisam loše postupala prema djetetu - kazala je majka.

Ne propustite

U većini slučajeva, nakon razvoda, djeca ostanu s majkama, no ima slučajeva kad se o djeci brinu i očevi. Razumljivo je da često u medijima vidimo primjere u kojima očevi ne plaćaju alimentaciju, ili barem ne redovno. No, kad su majke u pitanju – rijetko.

Jednoj od njih, 34-godišnjakinji sa šireg bjelovarskog područja prijeti deset mjeseci zatvora, uvjetno čak četiri godine. Naime, protiv nje je podignuta optužnica i po svemu sudeći morat će se braniti na sudu. Sumnja se da sedam godina, iako je morala, nije plaćala alimentaciju za svog sada 11-godišnjeg sina. Morala je plaćati po 1000 kuna, no tek je 2023. počela nešto uplaćivati, u iznosima od 133 eura mjesečno. Plaćanje joj ne bi trebalo biti problem jer, kako je navela, ima 1700 eura neto mjesečnu plaću.

Majka nije plaćala alimentaciju
Ilustracija // Twenty20

No, to nije sve, odvjetništvo traži uvjetnu kaznu, ali i navode kako je već kazneno osuđivana 2021. godine zbog prijevare i za to dobila uvjetan zatvor godinu dana, uz rok kušnje tri godine. Njen dug, smatra odvjetništvo prema sinu iznosi gotovo 10.000 eura!

Majka nije plaćala alimentaciju zato što…

– Potkraj 2023. dogovorila sam s ocem djeteta plaćati mjesečno 250 eura na ime starog duga, zaostataka i pored toga 203,00 eura na ime tekućeg uzdržavanja jer je otac tražio povećanje alimentacije. Alimentaciju tada nisam plaćala jer sam bila bijesna, ne znam zašto su mi tada odredili nadzor, a uopće nisam loše postupala prema djetetu – kazala je i dodala da je u tom razdoblju dio alimentacije naplaćen ovrhom s njena računa i to nekad po 3000 ili 4000 kuna jer je imala veliku plaću.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

u krugu obitelji

FOTO/VIDEO Baka Mica proslavila 90. rođendan: Imam devet praunučadi, kad bih dobila deseto doživjela bih i stotu

Danas mi je najsretniji dan u životu, nemate pojma koliko sam sretna kad vas sve vidim na okupu -...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×