4.9 C
Koprivnica
Utorak, 16. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
razvojni projekti

Neformalna skupina mladih rješavat će probleme svoje zajednice
N

Ne propustite

Sporazum o suradnji na Programu Mladi: snaga zajednice potpisan je između Grada Koprivnice i Europske zaklade za filantropiju i društveni razvoj iz Zagreba, na koprivničkom području provoditi do kraja 2016. godine.

Sporazum o suradnji na inovativnom Programu Mladi: snaga zajednice potpisan je danas, u četvrtak, između Grada Koprivnice i Europske zaklade za filantropiju i društveni razvoj iz Zagreba.

Program će se na koprivničkom području provoditi do kraja 2016. godine, a pokrenut je u okviru Tematskog fonda Demokratizacija i razvoj civilnoga društva 2.0 Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Cilj je povećanje i ohrabrivanje sudjelovanja mladih ljudi, od 17 do 30 godina, u razvoju lokalne zajednice, gdje oni preuzimaju aktivnu ulogu u procesima donošenja odluka i pružanju podrške neformalnim skupinama mladih ljudi.

Time će neformalne skupine mladih imati priliku raditi na konkretnim projektima kojima će se rješavati problemi njihove lokalne zajednice.

– Ovakvi uspješno provedeni projekti u lokalnoj zajednici dat će dobar temelj uključenim mladim ljudima za daljnji razvoj njihovih poduzetničkih kapaciteta koje mogu primijeniti u razvijanju vlastitih poduzetničkih ideja za korist lokalne zajednice – rekla je Smiljana Rađa, upraviteljica Europske zaklade, za službene internetske gradske stranice.

U provedbi Programa sudjelovat će na lokalnom Javnom pozivu odabrana skupina od 10 mladih ljudi koji će ujedno biti i nositelji na razini Grada, a nakon provedene obuke, taj Odbor Mladi za mlade, raspisat će Natječaj za prijavu projekata neformalnih skupina mladih te će odabrati najzanimljivije i najkorisnije projekte za razvoj lokalne zajednice.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

UZBUNE I SLAVLJA U HRVATSKOJ SAHARI

FOTO/VIDEO Anđela Lenhard Antolin predstavila svoju knjigu priča za najmlađe inspiriranu đurđevačkim posebnostima

Anđela Lenhard Antolin, poznata đurđevačka novinarka u Gradskoj je knjižnici predstavila svoju knjigu priča za djecu "Uzbune i slavlja...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×