15.1 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Neisplata plaća puno veći problem od rada na crno
N

Ne propustite

U petak je u prostorijama PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja održana 23. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Koprivničko-križevačke županije. Na početku sjednice pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja kratko se osvrnula na kretanje udjela nezaposlenih osoba prijavljenih na Zavodu za zapošljavanje među korisnicima socijalne pomoći. Naglasila je da korisnici socijalne pomoći obuhvaćaju radno nesposobne i nezaposlene osobe te da njihov broj od 2009. godine ima tendenciju rasta te da ih oko 25 posto koristi pomoć više od deset godina.

Financijske rezultate poslovanja poduzetnika u 2013. godini i trgovačkih društava na području Županije prezentirao je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijan Štimac. Prema podacima FINA-e, proizlazi da je 1425 gospodarskih subjekata koji su predali godišnji financijski izvještaj sa 15886 zaposlenih ostvarilo ukupni prihod od 9,3 milijarde kuna (odnosno 0,1 posto više nego 2012. godine), te konsolidiranu neto dobit od 102,2 milijuna kuna koja bilježi rast za čak 90 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Na kraju sjednice, članovi Gospodarsko-socijalnog vijeća dotaknuli su se problema rada na crno, a uvod u temu dao je Siniša Horvat iz Inspektorata rada. Zaključio je kako je ta problematika vezana prvenstveno uz djelatnosti ugostiteljstva i trgovine te naglasio da je puno veći problem vezan uz neisplatu plaća.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

4 NL BJ-KC-VT

Mladost i Podravac u derbiju susjeda na tablici, Molve traže oporavak nakon “šestice” protiv jakih Cvetkovčana

U 20. kolu 4. nogometne lige čekaju nas dva županijska derbija. Prvi se igra u subotu u Molvama protiv Mladosti...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×