16.9 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
odrastanje u jednakosti

Nela Bogadi: Djeca s teškoćama bila bi zakinuta bez podrške pomoćnika, velika su podrška učiteljima i roditeljima u nastavnom procesu
N

Koordintorice na projektu su Tajana Levak, Tihana Cvek, Dijana Lukačić, Renata Glavica i Nela Bogadi

Ne propustite

U jednogodišnjem projektu Grada Koprivnice Odrastanje u jednakosti, Koprivnica – ODJEK IV, uključen je 41 pomoćnik u nastavi za 44 učenika.

Glavni korisnik je Grad Koprivnica dok su projektni partneri Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski, Osnovna škola Braća Radić, Osnovna škola Đuro Ester i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce Koprivnica.

Kratak osvrt na odrađeno dao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Jako smo ponosni na ovaj, ali i na sve projekte koje u našem obrazovnom sustavu, zato jer se ovim projektom pokazuje koliko smo kao zajednica spremni pomagati onima kojima je to potrebno i spremni insititucionalno odgovoriti na sve situacije za koje je, prije nekih desetak godina, bilo nezamislivo da ćemo moći bilo kako olakšati mladim ljudima njihovo odrastanje i obrazovanje. Zahvaljujem svima koji su doprinijeli, ne samo ovogodišnjem projektu, nego svim ovim godinama, ostvarili smo stvarno lijepe rezultate, dobili puno pozitivnih povratnih informacija. Naravno, najveće hvala ide onima koji su to radili ispred našeg obrazovnog sustava – kazao je gradonačelnik te otkrio planove za budućnost.

ODJK 4
Foto: Ivan Balija

– Naš plan je da ova uspješna priča ide dalje. Za narednu godinu smo prijavili 43 pomoćnika u nastavi za 50 učenica i učenika. Plan nam je da proračun bude blizu 2 milijuna kuna, od toga 1, 7 milijuna opet od strane Europskog socijalnog fonda, 300 tisuća od Grada Koprivnice. Sve je prijavljeno, rezultate čekamo, ali vjerujem da, kao i svih godina do sada, sami rezultati će, a nakon toga projekt i njegova provedba, biti uspješni – poručio je.

Projektom se odgovara na problem nejednakih obrazovnih mogućnosti s kojim se suočavaju učenici s teškoćama u razvoju te im je potrebna podrška u vidu pomoćnika u nastavi ili stručnog komunikacijskog posrednika čime se pridonosi izjednačavanju i boljem obrazovnom uspjehu.

– Cilj projekta bio je povećanje socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolske ustanove na području grada Koprivnice te osigurati upravo tim učenicima potporu u nastavi kako bi se stvorili uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješna socijalizacija i emocionalno funkcioniranje – pojasnila je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić.

ODJK 4
Foto: Ivan Balija

Stručni suradnici u školama imali su ulogu povezivati Grad, školu, roditelje i djecu. Stoga su koordintorice na projektu – Tajana Levak, Tihana Cvek, Dijana Lukačić, Renata Glavica i Nela Bogadi doprinijele, s predstavnicima gradske uprave, da ovaj projekt ostvari vrijedne rezultate.

– Prošle godine imali smo u COOR-u Podravsko sunce 12 pomoćnika u nastavi za 18 učenika. S obzirom na to da u našem Centru imamo djecu s većim teškoćama nego redovne škole, smatram da bi ona bila zakinuta bez podrške pomoćnika i puno bi teže funkcionirala. Pomoćnici u nastavi su, kako kod nas, tako i u redovnim školama, velika podrška i učiteljima i roditeljima u nastavnom procesu. Njihova podrška i potpora učenicima, učiteljima i roditeljima prijeko je potrebna i sljedećih godina – napomenula je pedagoginja Nela Bogadi, dugogodišnja koordinatorica u COOR-u Podravsko sunce.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.812.072 kuna, od kojih bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda iznose 1.540.261,20 kuna, dok su sredstva Grada Koprivnice 271.810,80 kuna.

ODJK 4
Foto: Ivan Balija
ODJK 4
Foto: Ivan Balija
ODJK 4
Foto: Ivan Balija
ODJK 4
Foto: Ivan Balija
ODJK 4
Foto: Ivan Balija
ODJK 4
Foto: Ivan Balija
ODJK 4
Foto: Ivan Balija
ODJK 4
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Turnir

Đurđevačke teniske nade uspješne u Varaždinu, Andrej posustao tek u polufinalu

Kako doznajemo, na turniru za mlade tenisače u Varaždinu, koje je organizirao TK Varteks za tenisače do  8, 9...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×