14.6 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 26. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
STUDENTSKE MUKE

Nema dobrih vijesti za studente Sjevera, na natječaj za studentsku menzu nije stigla ni jedna jedina prijava
N

- Unatoč održanim brojnim sastancima, propisanom iznosu mjesečne zakupnine od jedne kune te mjerama resornog ministarstva da davateljima usluge doznačuje dodatna sredstva u visini od 20% na redovne mjesečne račune - pojasnili su sa Sjevera

Ne propustite

Za studente Sveučilišta Sjever sveučilišnog centra Koprivnica kada je po pitanju  studentska prehrana nema dobrih vijesti. Na natječaj za zakup studentskog restorana nije pristigla ni jedna ponuda, što znači da će se studenti i dalje hraniti o vlastitom trošku i aranžmanu po vlastitim stanovima i kuhinjama.

Kako su nam potvrdili iz referade Sjevera, po isteku natječaja za davanje u zakup poslovnog prostora, odnosno studentskog restorana i caffe bara Sveučilišta Sjever, s ciljem korištenja istog za pružanje usluge subvencionirane prehrane studenata, na predmetni natječaj nije se javio niti jedan gospodarski subjekt.

– Unatoč održanim brojnim sastancima, propisanom iznosu mjesečne zakupnine od jedne kune te mjerama resornog ministarstva da davateljima usluge doznačuje dodatna sredstva u visini od 20% na redovne mjesečne račune – pojasnili su sa Sjevera.

Podsjetimo, akademska godina za studente je krenula s lošim vijestima da je bivši pružatelj usluge prehrane KTC u kolovozu odustao od posla. Prorektor Mario Tomiša tada je kazao da je za prehranu studenata odgovorno Ministarstvo, a ne Sveučilište koje je o svom trošku napravilo menzu te kako je KTC raskinuo ugovor jer Ministarstvo s nedovoljnim iznosom pokriva subvencioniranu prehranu.

U međuvremenu, je, krajem listopada za svog posjeta Koprivnici koprivnički Kampus obišao i premijer Andrej Plenković, a nakon sastanka s prorektorom Marijom Tomišom, rektorom Milkovićem, gradonačelnikom Jakšićem i županom Korenom, medijima je otkrio da je pitanje menze riješeno i da će u narednih mjesec dana Ministarstvo znanosti i obrazovanja pomoći dodatnim sredstvima te da će se organizirati prehrana za studente.

Natječaj je prošao, a zainteresrian je – nitko.

IMG
Foto: Arhiva
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Još traje očevid

UŽAS U PODRAVINI Učenik pao s prvog kata školske zgrade, hitna ga prevezla u bolnicu

Jedan je učenik viših razreda ozlijeđen prilikom pada s prvog kata školske zgrade. Portal Varaždinske vijesti piše kako se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×