Ludens teatar

‘Nemreš pobjeć od nedjelje’ u prosincu u Koprivnici

12:26h
0
Ona (Jelena Hadži-Manev) i On (Filip Juričić) // Foto: Ludens teatar
Ona (Jelena Hadži-Manev) i On (Filip Juričić) // Foto: Ludens teatar

Radnja progovara o odnosu jednog mladog para koji pokušava krenuti u samostalan život. Na tom putu susreću se s mnogim problemima od kojih jednostavno ‘nemreš pobjeć’.

Ludens teatar, koprivničko nezavisno kazalište, na svoj repertoar vraća predstavu Darija Harjačeka ”Nemreš pobjeć od nedjelje”. Nakon punih pet godina pauze, koprivnička publika će predstavu moći vidjeti 4. i 5. prosinca.


Predstava je rađena po tekstu hrvatske dramatičarke Tene Štivičić, a svoju je premijeru doživjela 13. veljače 2010. godine u koprivničkom Domu mladih. Radnja progovara o odnosu jednog mladog para koji pokušava ‘stati na vlastite noge’ i krenuti u samostalan život. Na tom se putu susreću s mnogim problemima od kojih jednostavno ‘nemreš pobjeć’. Ona (Jelena Hadži-Manev) i On (Filip Juričić) su dvoje mladih ljudi koji predstavljajući razvoj vlastite ljubavne veze, od zaljubljenosti do rutine, zamora i netrpeljivosti. Kroz svima poznate, klišeizirane, situacije prolaze svoje intimne, egzistencijalističke i materijalne krize, vrteći se u neprekidnom krugu nesigurnosti, bespomoćnosti i želje za nečim boljim.

Ova drama praizvedena je u Zagrebačkom kazalištu mladih, nagrađena je Rektorovom nagradom za školsku godinu 1999./2000. i nagradom ”Marin Držić” Ministarstva kulture Republike Hrvatske 1999. godine.

čitam...