PUNA KOŠARICA

Nepoznati darivatelj na TKT-u susjede opskrbljuje domaćim povrćem, Mirjana: Danas sam uzela tikvice, ali nismo dokučili tko bi to bio

Tema nepoznatog darivatelja povrća česta je tema ovih dana među susjedama s četvrtog kata. 

14:52h
0
Tikvice u zgradi

Stanare zgrade na Trgu kralja Tomislava kućnog broja 6 već gotovo dva mjeseca uveseljava nepoznati susjed koji ih daruje svježim voćem i povrćem.

Svježe ubrano povrće već ih je nekoliko puta dočekalo na samom ulaze zgrade, uredno izloženo u košarici s natpisom “Sve besplatno, osim košarice“.

Volju dobročinitelja za sada svi poštuju, pa se i košarica puna svježeg povrća ponovo neki dan ukazala na hodniku zgrade.

Mirjana Hrgović godinama stanuje na četvrtom katu šestice TKT-a i ne pamti da se ikada do sada takvo što događalo, no neizmjerno ju je razveselio ovakav potez.

– Prije mjesec i pol dana netko je ostavio krumpir, dvije vreće i to lijepi krumpir, bilo ga je oko deset kilograma. Sad nam je pak ostavio košaricu s tikvicama, krastavcima, na ulazu pored poštanskih sandučića. Malo nas ima starijih u zgradi koji bi se još bavili vrtom, a sumnjam da je to netko mlađi – priča Mirjana.

Tema nepoznatog darivatelja povrća česta je ovih dana među susjedama s četvrtog kata.

– Susjeda i ja sjedimo dolje pred zgradom svako popodne, luftamo se na povjetarcu pa se onda tema tajnog darivatelja svakodnevno nametne, ali još nismo uspjele dokučiti tko bi to bio. Košaricu ostavlja u noći ili rano ujutro – kaže Mirjana.

Ista tema nameće se i za ispijanja jutarnje kavice na spomenutom katu.

– Taj netko tko ostavlja, dobro je ostavio. Nemam vrt, na plac ne idem jer mi je daleko, idem tu u obližnji trgovački centar, ali svakako da je domaći proizvod puno kvalitetniji i ukusniji od onog što se tamo prodaje – rekla nam je Mirjana koja je jučer iz košarice uzela dvije tikvice, za sebe i susjedu.

– Lijepe su, friške, vidi se da su svježe ubrane, baš kao i onaj krumpir pred mjesec dana koji je bio debeo i bez klica. Volim jesti tikvice. Još nisam odlučila točno što ću, ali ako ih neću pohati, onda ću ih pripremiti na čušpajz – otkrila nam je Mirjana Hrgović i na kraju zahvalila tajnovitom darivatelju na ovoj lijepoj nesebičnoj gesti.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW