17.1 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Nepravomoćna presuda // Osiguranje dužno obitelji Bratanović iz P. Sesveta isplatiti milijun kuna
N

Ne propustite

Općinski sud u Koprivnici, po sucu Marijani Jurenec, donio je nepravomoćnu presudu kojom je Generali osiguranje d.d. dužno svim članovima obitelji Bratanović iz Podravskih Sesveta za poginulog supruga, oca i brata isplatiti odštetu. Ukupno je riječ o iznosu većem od milijun kuna, točnije supruzi poginuloga Gordani Bratanović ukupno treba biti isplaćeno 264.000 kuna, djeci Hrvoju i maloljetnom Antoniu svakom po 221.000 kuna, majci Mariji Bratanović 224.375 kuna te bratu Vladimiru 76.000 kuna.

U tužbi se navodi da se dana 21. rujna 2013. godine između Kalinovca i Budančevice dogodila prometna nezgoda i to na način da je Josip Jakupec, upravljajući osobnim vozilom za vrijeme pretjecanja autobusa, naletio na lijevom kolničkom traku na osobno vozilo kojim je upravljao Mladen Bratanović krećući se svojom desnom stranom kolnika. Od posljedica sudara smrtno su stradala oba vozača na licu mjesta, a isključivi krivac za nastanak prometne nezgode je bio osiguranik Generali osiguranja, Josip Jakupec.

Istaknuto je i kako su tužitelji pretrpjeli neimovinsku štetu u vidu duševnih bolova zbog smrti bliskog srodnika te da su duboko potreseni gubitkom oca, supruga, sina i brata. Osim naknade zbog duševnih bolova, osiguranje će, ukoliko presuda postane pravomoćna u ovom obliku, biti dužno isplatiti i sve troškove vezane uz sahranu te naknaditi materijalne troškove i to za spomenik 38.000 kuna, trošak sahrane 3.640 kuna, korištenje mrtvačnice i dodjele grobnog mjesta 360 kuna te za karmine 1.000 kuna. Svi tužitelji su tužbom potraživali i trošak za žalobnu odjeću, u iznosu od 1.000 kuna za svakog tužitelja, što je također određeno da se mora naknaditi.

Većina obitelji stradalih u prometu nije upoznata sa sudskom praksom prema kojoj osiguravatelj vozača koji je proglašen krivim za nečiju smrt mora isplatiti odštetu svim članovima uže obitelji, stoga ova presuda Općinskog suda u Koprivnici ima poseban značaj.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Osvaja

Prozračni outfit na lijepoj Koprivničanki je za peticu, ovako izgleda look rođen za ljeto

Da je počelo ljeto možemo vidjeti na svakom koraku - ne samo da je nama vruće, već se i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×