Neslužbeno // Trener Vedran Medenjak napušta Koprivnicu nakon uspješne sezone

20:17h
0
Trener Vedran Medenjak // Foto: Zvonimir Markač
Trener Vedran Medenjak // Foto: Zvonimir Markač

Nogometaši Koprivnice pobjedom su zaključili sjajnu sezonu, u kojoj su osvojili drugo mjesto u Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi – istok. Prošlog petka za kraj su pred domaćom publikom svladali Đakovo-Croatiju s 5:3, uz dva pogotka Horvatinovića te po jedan Herenta, Tucakovića i Ujlakija.

 

Momčad koju je odlično vodio mladi trener Vedran Medenjak rasla je iz kola u kolo, a posebno dobro odigrala je u proljetnom dijelu prvenstva. Okončali su Zeleni prvenstvo s 54 osvojena boda, devet manje od prvoplasirane Slavije, s 58 postignutih i 27 primljenih pogodaka (+31, druga gol-razlika lige), a u 30 kola imali su 15 pobjeda, devet remija i samo šest poraza. Josip Horvatinović je drugi strijelac lige sa 17 postignutih pogodaka.

Marko Ujlaki, napadač Koprivnice, postigao je sedam pogodaka ove sezone // Foto: Jasminka PotočnjakPritom je Koprivnica afirmirala i niz mladih igrača od kojih će neki, poput Međimorca i Oštreka, dobiti i priliku na ljetnim pripremama Slavena Belupa. Afirmacija mladih igrača iz Škole nogometa grada Koprivnice zapravo je bila i važnija od rezultata.

Međutim, uspješni trener Medenjak po svemu sudeći neće nastaviti s radom na klupi Zelenih. Prema neslužbenim informacijama iz izvora bliskih vodstvu kluba to je gotova stvar i već se traži njegov nasljednik, a Uprava kluba trebala bi se uskoro sastati te donijeti i službenu odluku.

O razlozima smjene može se samo nagađati. Vodstvo Koprivnice nije ništa željelo komentirati, dok je Vedran Medenjak bio nedostupan za komentar.

Vrijeme će vjerojatno pokazati koji je razlog izglednom prekidu suradnje. Nešto se očito dogodilo, ali svi su zakopčani do grla…

 

čitam...