13.7 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
izložba

Neustrašive žene stižu u Ludbreg, evo o čemu se radi
N

Izložba ostaje otvorena do 31. prosinca i namijenjena je svim generacijama

Ne propustite

Neustrašive žene stižu u Ludbreg!

Riječ je o izložbi koja će svoja vrata otvoriti 15. prosinca u 18 sati u izložbenom prostoru dvorca Batthyany, u sklopu programa Ludbreg petkom.

Izložba ostaje otvorena do 31. prosinca i namijenjena je svim generacijama.

– Izložba Neustrašive žene ima višestruku vrijednost – s jedne strane riječ je o likovnoj izložbi kroz koju promoviramo suvremene hrvatske ilustratorice, ali i sâm medij ilustracije, dok istovremeno izložba ima snažan edukativan karakter jer putem izložbe educiramo širu javnost o relevantnosti i značenju žena u hrvatskoj povijesti i sadašnjosti iz najrazličitijih područja (znanost, umjetnost, sport…) i na taj način ukazujemo na relevantnu ulogu značajnih žena koje su itekako oblikovale našu prošlost i sadašnjost, ali nažalost nisu bile adekvatno zastupljene ili valorizirane u obrazovnom sustavu te šira javnost nije upoznata s njihovim djelovanjem i doprinosom – poručili su organizatori.

Putujuća izložba Neustrašive žene temelji se na knjigama „Priče o neustrašivim hrvatskim ženama” autorice Tatjane Barat i „Ikone: neustrašive žene koje su promijenile Hrvatsku” autorice Rosie Kugli. Izložba objedinjuje ukupno 100 ilustracija značajnih žena iz hrvatske povijesti i sadašnjosti koje su ilustrirale 23 hrvatske ilustratorice. Organizatorica izložbe je kustosica, povjesničarka umjetnosti i muzeologinja Sonja Švec Španjol.

Izvor: Ludbreške novine
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Uživali u plesnim izvedbama

FOTO/VIDEO Veselo je na plesnom spektaklu u Virju koji je okupio 800 natjecatelja iz cijelog svijeta

Ovog vikenda u Virju se održao pravi plesni spektakl! Naime, Virje je domaćin velikog međunarodnog plesnog natjecanja Croatian trophy te...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×