čuvaj se herešinske ruke 2

NEVJEROJATNO Susjedi se mjesecima svađaju oko kuće koja uopće nije njihova, ali obojica ju koriste, ispričali su nam svašta

Konktaktirali smo i napadnutog 41-godišnjaka kako bi čuli njegovu stranu priče. Evo što nam je rekao. 

08:27h
0
Ilustracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr
Ilustracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr

Prošli tjedan pisali smo o slučaju remećenja javnog reda i mira u Herešinu, kad je 43-godišnjak nakon vike i galame šakom u glavu udario 41-godišnjaka.

Za sve su krivi narušeni međuljudski, susjedski odnosi, tvrdila je policija. Nakon objavljenog članka javio nam se 43-godišnjak koji je u ovom slučaju stavljen u ulogu napadača, želeći pojasniti što se zapravo dogodilo. Htio je ostati anoniman, a njegova je priča podulja jer odnosi sa susjedom su sve, samo ne odnosi.

– Dotični “mlađi sudionik – oštećenik”, naš prvi susjed već je i ranije prijetio (napismeno!) mojoj partnerici ugrožavanjem njene egzistencije, a ona je majka troje maloljetne djece, radi za minimalac, te ju k tome on i materijalno iskorištava i ucjenjuje. O potonjem navodu prijetnje pozabavit će se državni tužitelji – kazao je u uvodu.

Kazao je kako je članak o napadu napisan na temelju ‘šturog policijskog priopćenja’. Cijela situacija puno je složenija, navodi.

Njegova partnerica živi u unajmljenoj kući u Herešinu kako bi bila blizu svoje djece jer je razvedena, a na korištenje ima i dvorište. Problem je što prvi susjed, dotični 41-godišnjak, koristi to dvorište za uzgoj svojih životinja (patki, svinja, zečeva, pasa i dr.), kaže nam on.

– Zauzeo je svinjac, šupu, dvorište, podrum, napravio gnojište u tuđem dvorištu – govori nam 43-godišnjak te dodaje da im 41-godišnjak slobodno ulazi u kuću, smeće drži u njihovom dvorištu, okolo širi priču da mu je partnerica 43-godišnjaka ljubavnica, otvara im poštu i još puno drugih stvari.

Kako je došlo do sukoba? 

– Jučer je došao ispred naših ulaznih vrata i rekao sam mu za poveći račun za struju (koji je velik jer jer njegova poluispravna škrinja na našoj struji) i da to treba namiriti. On je prošao kraj mene, ponovo ušao u kuću bez odobrenja, izvadio mobitel i počeo slikati brojilo te mi je rekao da mi moramo plaćati i njegovu potrošnju struje jer gazdarici nismo do sada plaćali najamninu, koja to nikada nije niti tražila, a nejasno je i zašto bi mi onda njemu susjedu trebali plaćati struju – govori nam 43-godišnjak, pa nastavlja:

– Rekao sam mu da izađe van i da više ne upada tako u kuću, bio je izuzetno drzak, počeo sam ga gurati van, on mi je odgovorio “ti češ mene gurati” i “ovo ti je zadnje upozorenje” te me uhvatio za ruke. Pošto mi ruke nisu bile slobodne udario sam ga glavom te smo završili na dvorištu gdje sam ga nakon njegovog ponovnog nasrtaja udario šakom u glavu. Otišao sam u kuću, a on je po dvorištu galamio i svojem štićeniku vikao neka zove policiju – kaže.

Do sukoba nije došlo zbog “narušenih međuljudskih odnosa” nego zbog uzurpiranja doma od strane 41-godišnjaka (podaci poznati redakciji) i njegovog izuzetno drskog ponašanja, navodi 43-godišnjak.

– Da je do svega toga došlo zbog narušenih međuljudskih odnosa onda bi ga ja već odavno namlatio – poručuje.

Druga strana

Konktaktirali smo i napadnutog 41-godišnjaka kako bi čuli njegovu stranu priče. Evo što nam je rekao.

– Sve je komplicirano. Došao je čovjek živjeti kod cure i glumi gazdu. Bit će to riješeno, kuća ide na prodaju, ja ću ju kupiti, oni se sele i to će biti to. Ja održavam kuću, gospođa je u Njemačkoj, ja imam ključeve, dala je toj njegovoj djevojci da živi tu. Morala se sa mnom dogovoriti kako i šta, ja sam rekao ‘samo da plaća struju’.

Njima je to nekakav problem, tu je nastao sukob, tu me je napao, nisam se htio obraniti jer znam da bi gospodin to iskoristio na sudu. Razbio mi je arkadu, tri put me glavom lupio, još me jednom šakom, tu sam uspio pobjeći i nazvati policiju. Čovjek je jako čudan i to jednostavno bude morala rješavati policija i sud. Ja sam se čuo s tom gospođom iz Njemačke, ja sam se dogovorio da budem kuću kupio. Oni su dobili mjesec dana da se isele iz kuće – govori 41-godišnjak čiji je identitet poznat redakciji.

Dodao je kako je i pomagao dotičnom paru u više navrata, prodajući im drva da se imaju čime grijati. Koliko puta im je donio suha drva ni ne pamti, kaže kako on ne može imati dok netko pored njega nema.