15.1 C
Koprivnica
Srijeda, 29. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
prvih šest mjeseci

NEVJEROJATNO! U vrijeme pandemije u Koprivnici otvoreno 70 obrta, jedna djelatnost posebno raste
N

Znakovit trend rasta bez odjava zabilježen je kod graditeljstva. 

Ne propustite

Prema statistici Udruženja obrtnika Koprivnica u razdoblju od siječnja do lipnja ove godine na području nad kojim su nadležni evidentirano je ukupno 70 prijava i 26 odjava obrta. Od ukupnog broja na području grada Koprivnice novootvorenih je 49, a odjavljenih 20.

Tajnica Udruženja obrtnika Jasmina Markota kaže kako su brojkama za prvo polugodište i više nego zadovoljni te je napokon preokrenut trend od prije pet godina kada je u Koprivnici na godišnjoj razini bilo više odjavljenih nego novootvorenih obrta.

– Ljudi još ne razmišljaju na pravi način o poduzetništvu, ali pomak je vidljiv. Mjere samozapošljavanja još se uvijek koriste kao izlaz iz nezaposlenosti, a to nije pravi motiv. Takvi koji s tim ciljem ulaze u poduzetništvo, uglavnom odjavljuju obrt nakon tog obaveznog roka jer danas nije jednostavno opstati na tržištu – kaže Markota.

Od navedenih podataka za izdvojiti je odjava jednog od tri registrirana dimnjačara, pet prijavljenih obrta kozmetičkih usluga, dvije prijave za telekomunikacijske djelatnosti.

Kozmetičke usluge u stalnom su porastu, telekomunikacijske djelatnosti su od pet registriranih jedine te su registrirane kao osnovna djelatnost.

Nažalost u prvom polugodištu ove godine odjavljen je dugogodišnji optičarski obrt Marković.

Znakovit trend rasta bez odjava zabilježen je kod graditeljstva.

Kako su napomenuli iz Udruženja obrtnika, veseli povećanje proizvodnih obrta.

Prošlogodišnje brojke govore da je u 2020. godini bilo otvoreno 109 obrta, a odjavljeno njih 41.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

MLADI & USPJEŠNI

[VIDEO] BRAVO! Troje mladih i talentiranih glazbenika iz naše županije na popisu najboljih ispod 30 godina

Hrvatsko društvo skladatelja (HDS Zamp) objavilo je zanimljiv popis na kojem se našlo 30 uspješnih hrvatskih autora, mlađih od...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×