strava

NEVJEROJATNO! Usred bijela dana vozio Podravinom s 4,27 promila, prijeti mu ogromna kazna

policije napominju da vozač postaje apsolutno nesposoban za sigurnu vožnju pri koncentracijama alkohola iznad 1.3 g/kg.

10:02h
0
Foto: PU Varaždinska
Ilustracija // Foto: PU Varaždinska

U subotu, 23. listopada u 14.50 sati u Sesvetama Ludbreškim, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg su u subotu u 14.50 zaustavili vozača (39) osobnog vozila.

Nadzorom je utvrđeno da je vozio pod utjecajem alkohola od nevjerojatnih 4.27 g/kg.

Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.

Za počinjeni prekršaj protiv vozača će se podnijeti Optužni prijedlog prekršajnom odjelu nadležnog općinskog suda na kojem mu prijeti izricanje novčane kazne do 20000 kuna, kazna zatvora u trajanju do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 3 mjeseca, a po pravomoćnosti odluke o prekršaju određivanje i 6 negativnih prekršajnih bodova i upućivanje vozača na izvanredni nadzorni zdravstveni pregled.

Iz policije napominju da vozač postaje apsolutno nesposoban za sigurnu vožnju pri koncentracijama alkohola iznad 1.3 g/kg, a 4.0 g/kg je granica kod koje zbog intoksikacije alkoholom može doći do smrti uglavnom zbog kljenuti centra za disanje.