TRAJE POTRAGA

NEZAPAMĆENO U Prugovcu iz kuće ukradeno više stotina tisuća kuna, policija: Dragocjenosti pohranite u banku ili trezor

Policija predlaže ugradnju protuprovalnih vrata te alarma i videonadzora.

09:26h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Policijska uprava koprivničko-križevačka objavila je kako je između 5. i 7. kolovoza, odnosno između četvrtka i subote došlo do krađe u Prugovcu.

Točnije, u tome je razdoblju nepoznati počinitelj iz kuće ukrao novac, i to je riječ o nekoliko stotina tisuća kuna. Dakle, govorimo o nevjerojatnoj količini novca koju je netko držao u kući.

Policija traga za nepoznatim počiniteljem i otuđenim novcem.

– Razvijajte dobrosusjedske odnose i ponašajte se samozaštitno prema tuđoj i svojoj imovini. O zapažanju sumnjivih osoba koje se bezrazložno zadržavaju u blizini Vaše zgrade, stana ili kuće, zapamtite detalje osobnog opisa, vozilo i druge detalje i o tome odmah obavijestite policiju na broj telefona 192. Neposredno uz kuću ne ostavljajte predmete koji provalniku omogućuju lakše penjanje (ljestve ili sanduci). Ključ ne ostavljajte ispod otirača, u posudama za cvijeće ili drugim lako dostupnim mjestima – napominje policija.

Predlažu ugradnju protuprovalnih vrata te alarma i videonadzora.

– Vrijedne predmete i novac ne držite u posudama i policama, pod madracima ili u ormarima, jer su ta mjesta dobro poznata. Po mogućnosti sve te vrijednosti i dragocjenosti pohranite u banku i osobne trezore – zaključuju.