19.6 C
Koprivnica
Nedjelja, 23. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
nepravomoćno

Nezavisni vijećnik iz podravske općine kažnjen novčano jer DIP-u nije dostavio godišnji financijski izvještaj
N

Na sudu su mu uvelike ublažili novčanu kaznu koja se kreće u rasponu od 2000 do 20.000 kuna

Ne propustite

Nezavisni vijećnik i predsjednik Općinskog vijeća Podravske Sesvete Darko Štefanić, nedavno je nepravomoćnom presudom kažnjen na Općinskom sudu u Koprivnici, Stalna služba Đurđevac, zato što je počinio prekršaj Zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma.

Drugim riječima, kažnjen je jer u razdoblju od početka siječnja do 2. ožujka 2022. godine, kao nezavisni vijećnik nije Državnom izbornom povjerenstvu dostavio godišnji financijski izvještaj za 2021. s propisanim prilozima.

Kažnjen je ublaženom novčanom kaznom u iznosu od 600 kuna, odnosno 79,63 eura, a mora podmiriti i 150 kuna ili 19,91 euro paušalni trošak postupka.

Inače, optužni prijedlog protiv njega podnijelo je Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici početkom studenog prošle godine, a na sudu su utvrdili da je Darko počinio pekršaj koji mu se stavlja na teret. Ipak, išli su mu na ruku, jer dosad nije kažnjavan zbog sličnih stvari pa su uvelike ublažili novčanu kaznu, koja se, napomenimo, kreće u rasponu od 2000 do 20.000 kuna.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dani općine

FOTO/VIDEO Kralj zabave Zlatko Pejaković pokazao zašto je legenda, Ivančani uživaju u nezaboravnim hitovima

Malo je još legendi hrvatske estrade kao što je Zlatko Pejaković. U sklopu proslave Dana općine Koprivnički Ivanec svojim je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×