Župan Darko Koren (HSS)

‘Nije važno što ja nisam ušao u Sabor, bitno je da smo pobijedili’

11:33h
0
Darko Koren // Foto: Mario Kos
Darko Koren // Foto: Mario Kos

U drugoj izbornoj jedinici mi smo pobjednici. Tu smo zadovoljni, iako smo se nadali i sedmom mandatu – rekao je koprivničko-križevački župan.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren (HSS), kako sad stvari stoje, nije uspio ući u Hrvatski sabor. Njegova Domoljubna koalicija osvojila je u drugoj izbornoj jedinici šest mandata, a on je bio na sedmom mjestu liste. U Sabor nije uspio ući ni prema preferencijalnom glasovanju, dobio je nedovoljnih 3,89 posto.

– Moglo je to sve bolje završiti. Rekao bih da je na razini države SDP izgubio, a mi nismo pobijedili. MOST je iznenadio sve pa i sam sebe. To nije rezultat koji smo očekivali, očekivali smo puno više. Ipak, Domoljubna koalicija ima nabolje šanse da formira Vladu – komentirao je rezultate izbora Koren.

Dodao je kako su rezultati odraz općeg nezadovoljstva građana i želje da se nešto promijeni.

– U drugoj izbornoj jedinici mi smo pobjednici. Tu smo zadovoljni, iako smo se nadali i sedmom mandatu – rekao je on.

Naglasio je kako mu ulazak u Sabor nije bio prioritet.

– Ionako sam rekao da ću odraditi mandat župana do kraja. Najvažnije je da Domoljubna koalicija formira Vladu, da Hrvatska više ne bude blokirana, da se počne s reformama i da se Hrvatska konačno počne voditi na drugačiji, bolji način nego što je to bilo do sada – završio je on.

čitam...