9.3 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Općina Dnje

NIKAD BOGATIJE Izložbom tradicijskih predmeta, sajmom domaćih proizvoda i rukotvorina obilježit će se Drnjansko Đurđevo
N

Drnjsko Đurđevo završava 27. travnja tradicionalnim druženjem uz Pozitivo band (Društvo žena "Hrvatsko srce"). 

Ne propustite

Turistička zajednica područja Središnja Podravina i Općina Drnje simbolično započinju svoju suradnju obilježavanjem Đurđeva.

Proslava započinje 20. travnja u 17 sati, a na rasporedu je drnjanski sajam domaćih proizvoda i rukotvorina. Tako će ribiči i lovci pripremati jela koje je kasnije moguće i degustirati.

– Posebno nas raduje što će se u manifestaciju aktivno uključiti polaznici Dječjeg vrtića “Igra” i Osnovne škole “Fran Koncelak” koji će u prostoru amfiteatra imati svoj nastup u 18 sati, a uz njih nastupit će i školski tamburaši pod vodstvom svojeg učitelja Denisa Hodalića – istaknuli su organizatori.

Društva žena “Hrvatsko srce”

Posebno će se uključiti i članice Društva žena “Hrvatsko srce” iz Drnja koje će u 17 sati prirediti izložbu tradicijskih predmeta i izvesti nastup za koji ih priprema voditelj Ivan Pikivača.

U večernjim satima slijedi druženje uz tamburaše i nastup AMD-MUSIC banda.

– Svi koji dođu toga dana u Drnje moći će uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi jer ćemo uz pomoć lokalnih udruga, OPG-ova i proizvođača organizirati prigodni sajam domaćih proizvoda i rukotvorina. Lovci i ribiči pripremit će specijalitete, a bit će tu kolača i lepinja zahvaljujući društvima žena iz Torčeca, Virja i Drnja. Na štandovima će se predstaviti vinari i medari kao i drugi proizvođači različitih domaćih proizvoda – poručuju iz TZP Središnja Podravina.

Program se nastavlja

Program će moderirati Stjepana Kadić, a sve će započeti u 17 sati u mjesnom parku. Obilježavanje Đurđeva u Drnju nastavit će se i na sam spomendan sv. Jurja u utorak 23. travnja kada će u župnoj crkvi u Drnju biti sveta misa u 18 sati, a sljedećeg vikenda, točnije u subotu 27. travnja, Društvo žena „Hrvatsko srce“ organizira svoje tradicionalno druženje uz povijesni osvrt.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Digitalno doba

FOTO/VIDEO Najbolje fotografije Ivana Brkića kroz 20 godina karijere privukle brojne znatiželjnike u Galeriju

Izložba fotografija Ivana Brkića, poznatog koprivničkog fotografa, otvorena je u Galeriji Koprivnica. Djelić njegova opusa, koji broji više od 700...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×