5.2 C
Koprivnica
Srijeda, 17. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Niz novosti donosi nova godina i u koprivničkoj knjižnici
N

Ne propustite

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović” Koprivnica pripremila je za svoje korisnike niz novosti u 2014. godini.

– Izmijenjena su pravila posudbe knjižnične građe u svim odjelima Knjižnice. Od  1. siječnja 2014. godine korisnici mogu u Dječjem odjelu posuditi ukupno 13 jedinica knjižnične građe, od toga jednu lektiru i tri DVD-a bez naplate. U Odjelu za odrasle novost je posudba 15 jedinica knjižnične građe (10 knjiga, 3 DVD-a bez naplate, 2 zvučne knjige za sve te 5 zvučnih knjiga za slijepe i slabovidne) – istaknula je Danijela Petrić iz koprivničke knjižnice.

Rok za vraćanje knjiga i nadalje je 30 dana dok je produljen rok za vraćanje DVD-a s tri na sedam dana. Veći broj primjeraka knjižnične građe moguće je posuditi i u Stručno-znanstvenom odjelu i to 13 jedinica (6 knjiga – 2 iz istog područja i 4 iz nekog drugog područja, 3 glazbena CD-a i 4 časopisa) s rokom vraćanja 20 dana. Članovi Dječjeg odjela te članovi Odjela za odrasle i Stručno-znanstvenog odjela mogu posuditi i jednu knjigu s drugog odjela bez naplate dok se veći broj primjeraka naplaćuje pet kuna po jedinici građe. Članarinu za sve s prebivalištem na području grada Koprivnice i općine Gola i dalje će subvencionirati Grad Koprivnica i Općina Gola.

– U Dječjem odjelu i dalje će se održavati Pričaonice za predškolce ponedjeljkom od 16.30 do 18 sati, a nakon dugogodišnjeg angažmana drage suradnice koprivničke knjižnice Branke Grudić priče će pričati Nikol Bali. Nikol je apsolventica hrvatskog jezika i književnosti i filozofije te je bila voditeljica pričaonice u Gradskoj knjižnici Rijeka – njavljuju djelatnici.

Radionica talijanskog jezika za djecu od 5 do 8 godina više se neće održavati,  ali djeca će i nadalje moći u knjižnici besplatno učiti strane jezike i to španjolski i francuski pod vodstvom Kristine Koluder, apsolventice francuskog i iberoromanskih jezika. Vrijeme održavanja radionica je subotom od 10.00 sati. Prva na rasporedu je radionica španjolskog jezika u subotu, 11. siječnja 2014.

Djeca će i u idućoj godini moći pohađati  besplatnu informatičku i informacijsku poduku koju vode knjižničarke u Dječjem odjelu, ali drugačijeg sadržaja. Radionice „Bonton na mreži” – informatička i informacijska poduka djece s naglaskom na pravila ponašanja u digitalnom okruženju održavat će se svake srijede s početkom u 13 sati.

– Povećanjem broja posudbe knjiga i ostalih medija te besplatnim radionicama Knjižnica i dalje svim građanima pruža još više mogućnosti u njihovom cjeloživotnom obrazovanju. Stoga pozivamo djecu i odrasle da posjete Knjižnicu i da u 2014. godini i dalje budu na izvoru informacija i znanja – naglašava Petrić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

RADOVI U ZAVRŠNOJ FAZI

FOTO Dječje igralište u središtu Kalinovca poprima novo ruho

U parku u središtu Kalinovca u završnoj su fazi radovi na rekonstrukciji dječjeg igrališta. Uklonjena su dotrajala i stara dječja...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×