12.4 C
Koprivnica
Subota, 13. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
MEĐUNARODNA MANIFESTACIJA

Noć muzeja u Križevcima također će biti raznovrsna, pogledajte ovogodišnji program
N

Kao i svake godine tijekom Noći muzeja za posjetitelje će biti otvoren i stalni muzejski postav

Ne propustite

Kako smo već i pisali, ovaj petak, 27. siječnja u muzejima diljem Hrvatske održat će se Noć muzeja. Ova manifestacija pokrenuta je u Hrvatskoj 2005. godine, a u njoj je sudjelovalo šest zagrebačkih muzeja. Ubrzo prerasta u nacionalnu manifestaciju kojoj se svake godine pridružuje sve više muzeja.

Gradski muzej Križevci pridružit će se i ove, kao i protekli niz godina, sudjelovanju u Noći muzeja. Ovogodišnji program započet će nastupom učenika Glazbene škole Alberta Štrige uz pratnju na klaviru prof. Gordana Božić.

Središnji program ovogodišnje manifestacije bit će promocija novog izdanja “Križevačkih štatuta”, najpoznatijih hrvatskih vinsko – pajdaških regula zapisanih u 19. stoljeću na arhaičnoj kajkavštini koji su 2019. godine zaštićeni kao nematerijalno kulturno dobro pri Ministarstvu kulture i medija.

Urednica izdanja je doc. dr. sc. Tanja Baran, počasna predsjednica Društva za očuvanje križevačke baštine Križevački štatuti i članica Upravnog odbora Društva.

– Promocija ove vrijedne publikacije održat će se u prostorijama Likovne galerije, a predstavit će je gradonačelnik Mario Rajn, urednica izdanja doc. dr. sc. Tanja Baran, ravnateljica Gradskog muzeja Križevci Tea Hatadi, Zoran Homen poznat po brojnim izvedbama uloga iz Štatuta, Željko Picig inicijator te Siniša Katavić, predsjednik Društva za očuvanje križevačke baštine – stoji na službenoj stranici Grada Križevaca.

U Likovnoj galeriji moći će se također razgledati izložba “Revizija žena” kojom završava obilježavanje 70. godišnjice Gradskog muzeja Križevci. Autori ove izložbe su Branko Franceschi i Tea Hatadi.

Kao i svake godine tijekom Noći muzeja za posjetitelje će biti otvoren i stalni muzejski postav.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Rasinjski ljepotan

FOTO Pogledajte kako će izgledati novi dvorac Inkey, bit će to pravi turistički biser sjevera Hrvatske

Mnogo je bilo skeptika kad je Županija kupila derutni dvorac Inkey u Rasinji za 60-ak tisuća eura. Ova se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×