19.6 C
Koprivnica
Nedjelja, 23. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
13. IZDANJE

Noć performansa obilježit će subotu u Koprivnici, evo gdje će biti izvedeni zanimljivi činovi
N

Riječ je o site-specific događaju kojim se poziva umjetnike da predstave performanse, instalacije, eksperimente sa svjetlom/zvukom/pokretom, različite prostorne intervencije i participativne umjetničke projekte.

Ne propustite

Festival izvedbenih umjetnosti i nezavisne autorske produkcije suvremenog kazališta, plesa i performansa, njegovo 13. izdanje, održat će se u subotu u Koprivnici, kao i u Zagrebu, Rijeci, Zadru i Dubrovniku. Inače, Noć performansa je site-specific događaj kojim se poziva umjetnike da predstave performanse, instalacije, eksperimente sa svjetlom/zvukom/pokretom, različite prostorne intervencije i participativne umjetničke projekte.

Nikolina Majdak, s performansom naziva Podržavam, predstavit će se u subotu u 18 sati na Trgu slobode.

– Performans tematizira nedostatak junaštva i ekstremne hrabrosti koju umjetnica uočava u svakodnevnom životu suvremenog društva (barem onog koje ju okružuje), pa tako i njenom vlastitom. Prazninu između vlastitog nejunaštva i junaštva junaka prošlosti nadomješta knjigama koje drži na glavi, praksu nadomješta praksu teorijom pretvarajući se privremeno u živu karijatidu. Tijekom performansa autorica nastoji simbolički prikazati kako je okolina postala “teret” na glavama ljudi koji ju gotovo pridržavaju da ne padne, prepuštenu na milost i nemilost okolnostima – poručuju organizatori, Udruga Domino.

Istoga dana, u 19 sati, u centru će performans izvesti Josipa Bubaš.

– Ljepota je likovno – izvedbeni čin koji se poigrava temom ljepote, upotrebljivosti i prezasićenosti. Spajajući nekoliko postupaka, smješta temu u širi, suvremeni kontekst, koristeći različite reference i prevodeći ih kako bi uspostavile značenjski obrat. Video, najlonske vrećice, ispunjavanje prostora, traženje ljepote u običnom, likovni čin u galerijskom prostoru, izvedba objekta i objekt izvedbe spajaju se u cjelinu koja graniči između ljepote i upozorenja, te dotiče neizbježna pitanja današnjice – objašnjavaju.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dani općine

FOTO/VIDEO Kralj zabave Zlatko Pejaković pokazao zašto je legenda, Ivančani uživaju u nezaboravnim hitovima

Malo je još legendi hrvatske estrade kao što je Zlatko Pejaković. U sklopu proslave Dana općine Koprivnički Ivanec svojim je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×