10.2 C
Koprivnica
Četvrtak, 18. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Pažnja, pažnja

U noći na nedjelju počelo ljetno računanje vremena
U

Ne propustite

U nedjelju u 2 sata kazaljke na satu pomiču se za jedan sat unaprijed, na 3 sata.

Pažnja, pažnja. Noćas je započelo ljetno računanje vremena.

To znači da u nedjelju u 2 sata kazaljke na satuse pomiču za jedan sat unaprijed, na 3 sata.

Koprivničko-križevačka policija izvijestila je javnost da prelaskom na ljetno računanje vremena prestaje obveza korištenje svjetala na vozilima tijekom dana. Ipak, to ne vrijedi za sva vozila.

“Za vrijeme ljetnog računanja vremena na motornim vozilima danju ne moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla, a izuzetak su mopedi i motocikli na kojima tijekom cijele godine moraju biti upaljena kratka svjetla. Također, dolaskom ljepšeg vremena i povoljnijih vremenskih prilika sve je više vozača bicikala, mopeda i motocikala u prometu na cestama radi čega se vozačima ostalih vozila prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja i skretanja vozilom savjetuje da veću pozornost obrate na ove kategorije sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima”, priopćili su iz koprivničko-križevačke policije.

Osim na obvezu poštivanja ostalih prometnih propisa, vozače mopeda i motocikala podsjećaju i na obvezu nošenja propisane, homologirane i uredno pričvršćene kacige.

“Bicikliste, koji se kreću kolnikom na javnoj cesti podsjećamo da su noću i danju u slučaju smanjene vidljivosti, dužni nositi reflektirajući prsluk ili reflektirajuću biciklističku odjeću. Izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom, također trebaju biti označeni i pješaci ukoliko se noću ili danju u slučaju smanjene vidljivosti kreću kolnikom na javnoj cesti”, dodali su iz koprivničko-križevačke policije.

Dodajmo da se s ljetnim računanjem vremena mijenjaju i razdoblja dnevnih tarifnih stavova za obračun električne energije.

Od ove nedjelje struja će se prema višoj tarifi obračunavati od 8 do 22 sata, a prema nižoj tarifi od 22 do 8 sati, ističu iz Hrvatske elektroprivrede (HEP).

Ljetno računanje vremena završava 30. listopada.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Jutro nakon izbora

[Za ePODRAVINU] Lacković zadovoljan rezultatima izbora: Najslađi mandat je onaj koji dolazi uz podršku preferencijalnih glasova

Jutro nakon parlamentarnih izbora sigurno je dobro za nezavisnog Željka Lackovića, koji se na ovim izborima kandidirao na listi...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×