Nožem pokušao ubiti trudnu maloljetnu nevjenčanu suprugu

22:44h
0
Policijski službenici Policijske postaje Đurđevac dovršili su kriminalističku obradu nad 23-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teško ubojstvo u pokušaju, priopćio je policijski glasnogovornik Dražen Laljek.

Osnovano se sumnja da je isti u ranim jutarnjim satima petka oko 3.40 sati u romskom naselju Stiska na području grada Đurđevca, nakon cjelodnevnog verbalnog sukoba s oštećenom i cjelodnevnog opijanja alkoholom, u jednom trenutku uzeo sa stola kuhinjski nož i svojoj nevjenčanoj supruzi, malodobnoj 16-godišnjakinji u vidljivom stadiju trudnoće, zadao ubodni udarac u predio trbušne šupljine.

Tom prilikom oštećena je zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život, te je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezena u Opću bolnicu ‘Dr Tomislav Bardek’ u Koprivnici, gdje je odmah podvrgnuta operativnom zahvatu.

Osumnjičeni je zbog osnovane sumnje u izvršenje kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju, opisano u članku 91, st. 1, toč. 2, u vezi čl. 33 Kaznenog zakona uhićen, te će u nedjelju biti doveden Istražnom sucu Županijskog suda u Koprivnici.