FOTO // Nova sezona Mini košarkaške lige – nakon cura krenuli i dečki

19:02h
0
Zajednička fotografija malih košarkaša // Foto: KK Koprivnica

Školska košarka u Koprivničko križevačkoj županiji se duboko ustalila i sve se više širi. Agilni košarkaški djelatnici naše županije ulažu puno truda da i najmlađim košarkašima (a i malim školarcima koji treniraju neki drugi sport) osiguraju sportska natjecanja, da ih poduče sportskim pravilima, da ih nauče sportskom ponašanju na sportskom terenu i oko njega i da ih nagrade za njihov rad i treniranje u klubovima i školama. Liga je osmišljena kako bi i oni mali košarkaši koji još nigdje ne nastupaju ili nastupaju jako malo, imali svoje natjecanje.

Prošlih godina pokazalo se koliko su puno naučili, te koliko su sa svim ovim događanjima bili zadovoljni roditelji, škole i klubovi. Bilo je sjajno pratiti njihov napredak u igri, i navijati za njih dok se trude da tešku košarkašku loptu dodaju suigraču ili da je ubace kroz jako – jako visoki obruč.

U Mini košarkaškoj ligi (MBL), natječu se dječaci i djevojčice uzrasta od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

Nakon što su djevojčice krajem listopada, započele svoje natjecanje, ovog vikenda krenuli su i dječaci. Dosadašnjim ekipama iz Drnja, Koprivnice i Koprivničkih Bregi pridružile su se i ekipe iz Virovitice i Križevaca. Zanimljiv natjecateljski koncept privukao je i njih da formiraju ekipe starosti do 10 godina i pridruže se ovoj ligi. Ukupno je u svim ekipama prijavljeno 70-tak igrača.

U subotu 16.11.2013. su se na turniru u Koprivničkim Bregima sastale ekipe Koprivnice, Virovitice, Koprivničkih Bregi i Drnja. Svaka ekipa je odigrala po dvije utakmice. Utakmice su bile zanimljive i u većoj mjeri izjednačene. Koprivnica je malo kvalitetnija od ostalih pa je odnijela dvije pobjede, no više od svega raduje što su ove četiri ekipe nastupile sa ukupno 50 malih košarkaša, koji su se svojski trudili da pokažu svoje znanje.

Postignuti su ovi rezultati:

OŠ KOPRIVNIČKI BREGI:KOPRIVNIČKE ŠKOLE 10:29

OŠ FRAN KANCELAK DRNJE:OŠ I.B.M. VIROVITICA 18:21

KOPRIVNIČKE ŠKOLE:OŠ I.B.M. VIROVITICA 45:20

OŠ KOPRIVNIČKI BREGI:OŠ FRAN KANCELAK DRNJE 34:9

Malo bolji od ostalih bili su Blažeković iz OŠ KOPRIVNIČKI BREGI,Benotić i Lončarić iz KOPRIVNIČKIH ŠKOLA,Domjanić iz OŠ I.B.M. VIROVITICA i Imbriovčan iz OŠ FRAN KANCELAK DRNJE.

Kako bi ovo natjecanje bilo što zanimljivije, u pauzama utakmica organizirano je natjecanje u košarkaškim igrama. Natjecali su se u košarkaškom slalomu, brzom vođenju lopte i u slobodnim bacanjima.

I tu je bilo napeto i neizvjesno, a pobjednici Leon Topal(Drnje) u slobodnim bacanjima,Nikola Kovačić(Kop.Bregi) u brzom vođenju lopte i Dorijan Lončarić(Koprivnica) u košarkaškom slalomu osvojili su zaslužene nagrade.

Sada svi idemo vrijedno trenirati košarku da bi već na idućem turniru, kojeg nestrpljivo čekamo, bili još bolji. Pridružite nam se i podržite nas i vi.

{vsig}sport/ostalo/11-2013/galerija-minibasket{/vsig}