24.4 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
obišli radove

Nova skela na Križnici dobila sustav koji bi trebao funkcionirati besprijekorno minimalno 30 godina
N

Predviđa se da će polovicom ožujka skela biti potpuno opremljena i spremna

Ne propustite

Ovih dana, kako smo i pisali, na obalu rijeke Drave stigli su dijelovi nove skele Križnica te je započelo njeno montiranje.

Prije dva dana, točnije u utorak, radove su obišli zamjenik načelnika općine Pitomača, Marin Aragović, predstavnici suradnika na projektu, kao i isporučitelji skele te izvođači radova i razni drugi suradnici.

Provedeni su zavarivački radovi, postavljene su kućice za posadu i elektriku te se radi na ugradnji tornjeva s rampama kao i postava kabelske mreže i ormarića.

Foto: Općina Pitomača

Što se pak tiče opremanja skele, preostaje još jedan manji dio uređivanja te ugradnja solarne elektrane i na samom kraju porinuće skele. Predviđa se da će polovicom ožujka skela biti potpuno opremljena i spremna.

– Radovi na sanaciji žičare i užeta rezultirali su tri puta čvršćom konstrukcijom stupova od starih, kvalitetnijom sajlom i po kalibriranju visine i težine utega, sustav konstantne sile u glavnoj lančanici bi trebao besprijekorno funkcionirati minimalno 30 godina bez ikakve intervencije – piše na stranici Općine.

Ukupna vrijednost izgradnje skele iznosi 906.529,96 eura s PDV-om, a investicijska faza projekta financirat će se iz bespovratnih sredstava Nacionalnog plana oporavka i otpornosti iz kojeg će se podmiriti točno 85% ukupnog iznosa izgradnje skele te državnog proračuna Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Općine Pitomača.

Foto: Općina Pitomača
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Osvaja

Prozračni outfit na lijepoj Koprivničanki je za peticu, ovako izgleda look rođen za ljeto

Da je počelo ljeto možemo vidjeti na svakom koraku - ne samo da je nama vruće, već se i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×