Nova smjena naših vatrogasaca na Jadranu

10:54h
0
Ilustracija

Gasitelji Javne vatrogasne postrojbe grada Koprivnice i DVD-a Rasinja u četvrtak 8. kolovoza otišli su na novu petu smjenu na Brijunsko otočje.

U smjeni su profesionalci JVP Koprivnice Stjepan Futač, Milan Penzar, Marijan Švegović, Marko Barić i Miroslav Vratislavski, a iz DVD-a Rasinja Neven Habijan. Voditelj smjene je Stjepan Futač. Djelatnik JVP Koprivnica Miroslav Vratislavski bit će na otoku Mali Brijun zajedno s pripadnikom DVD-a Rasinja Nevenom Habijanom.

Također, na četvrtu smjenu na otok Lastovo otišli su vatrogasci: Milenko Brkić iz JVP Križevci, Nikola Mišain iz DVD-a Križevci, Mario Biruš i Ivan Posavec iz DVD-a Virje, Matej Križnjak iz DVD Starigrad i Darko Strmečki DVD Jagnjedovec. Voditelj smjene je Milenko Brkić. Smjene traju po 15 dana.

Prije odlaska na dislokaciju županijski vatrogasni zapovjednik Zvonimir Habijan obavio je smotru vatrogasaca i tehnike koja se upućuje na dislokaciju. Upućeni vatrogasci opremljeni su propisanom osobnom i zaštitnom opremom za gašenje požara otvorenog prostora i požara u objektima, te opremom za vezu, kao i priborom za osobnu higijenu.