17.1 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Nova svađa u Županijskoj skupštini – oporba dovodi u pitanje uplate sredstava iz državnog proračuna
N

Ne propustite

Iako je započela pohvalama oporbe o dokumentaciji Županijske razvojne strategije, 12. sjednica Županijske skupštine koja je u srijedu održana u Koprivnici ponovno je izazvala „buru“ između vladajuće koalicije HDZ-HSS i oporbenog kluba vijećnika SDP-a i HNS-a.

Prašinu je digla treća točka dnevnog reda, odnosno razmatranje Godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Koprivničko-križevačke županije za 2010. godinu. Iako je ta točka trebala biti, kako je Koren rekao, tek tehnička formalnost (jer se radi o proračunu koji je završio prije pet mjeseci i ne može se više na njega utjecati), oporbeni vijećnik Marinko Bagarić rekao je pred govornicom kako klub vijećnika SDP-a i HNS-a ne može i neće podržati ovu točku.

 

– Za nas taj proračun nije realan. Ne nudi odgovore na neka bitnja pitanja, na projekte i probleme u našoj županiji i mi ga jednostavno ne možemo podržati – ukratko je objasnio Bagarić.

Njegove riječi iznenadile su članove vladajuće koalicije, prije svega predsjednika Skupštine Damira Felaka koji je sve skupa upozorio da je riječ o važnoj točci, jer ukoliko se do 1. lipnja Vladi ne dostavi prihvaćeno izvršenje proračuna za proteklu godinu, ona bi mogla obustaviti sve uplate novčanih sredstava iz državnog proračuna.

Nakon pauze i kratkih konzultacija, oporbeni vijećnici ostali su kod svoje odluke da neće prihvatiti ovu točku dnevnog reda, tako da je župan Koren kao predlagač morao povući točku s dnevnog reda.

– I više je nego očito da je ova tehnička točka nažalost postala politička i ja ju kao predlagač jednostavno moram povući s dnevnog reda – obratio se Koren nazočnim vijećnicima i gostima.Ostale točke dnevnog reda usvojene su uglavnom jednoglasno // foto: Ivan Brkić

Razlog zašto je Koren povukao ovu „vruću“ točku dnevnog reda je taj što vladajuća koalicija na današnjoj sjednici nije imala dovoljan broj glasača. Naime, za prihvaćanje ove točke bio je potreban 21 glas, a vladajućoj koaliciji nedostajala su dva.

Kako se do 1. lipnja Vladi RH mora dostaviti prihvaćeno izvješće o izvršenju proračuna za proteklu godinu, za očekivati je kako će se u roku od dva tjedna održati nova sjednica Županijske skupštine, na kojoj će vladajuća koalicija morati imati dovoljan broj ruku u zraku.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Budite oprezni

Ovo su tri znaka na vašem tijelu koja mogu ukazivati na visok kolesterol, prepoznajte ih na vrijeme

Praćenje razine kolesterola može biti jednostavan način za procjenu jedete li pravilno ili imate li dovoljno tjelesne aktivnosti. Ipak,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×