15.4 C
Koprivnica
Utorak, 28. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Grad Picoka raste i raste

Nova zgrada Gradske uprave samo što nije, stara se obnavlja, a Dom kulture svečano se otvara za Dan grada
N

Grad je riješio građevinsku dozvolu za rekonstrukciju sve tri zgrade Gradske uprave i uskoro će biti raspisan natječaj za radove.

Ne propustite

Radovi u samom centru Đurđevca u punom su jeku i nova zgrada, nekad zgrada policije, uskoro će biti spremna za useljenje. Gradska uprava i ostale službe za rad s građanima preselit će se u modernu zgradu samo nekoliko metara dalje od starog radnog mjesta, a to staro radno mjesto doživjet će rekonstrukciju.

Grad je riješio građevinsku dozvolu za rekonstrukciju sve tri zgrade Gradske uprave i uskoro će biti raspisan natječaj za radove.

– Oni bi trebali krenuti ove godine i trajat će otprilike godinu dana. Plan je obnoviti sve tri zgrade kako bi unutra dobili prostor za centar za osobe s invaliditetom, centar za starije i nemoćne osobe tj. starački dom, te želimo napraviti jedan prostor, reprezentativni dio u kojem bi se mogle odvijati sjednice Gradskog vijeća i neke druge svečanije stvari – izjavio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Dogovorilo se i preseljenje Porezne uprave u zgradu sadašnje FINA-e. Ta zgrada uskoro će se urediti, sve kako bi se što prije ‘ispraznila’ sadašnja zgrada Gradske uprave, da radovi mogu što prije krenuti. S obzirom na nedavne razorne potrese, Grad planira zgradu učiniti otpornom na potrese kako bi u slučaju sličnih događaja spriječila urušavanje i ozljede.

Bivša zgrada policije nije jedini objekt na kojem traju radovu u centru grada Picoka. ‘Licka’ se i prostor oko Doma kulture i njegovog okoliša, a plan i cilj su da svečano otvorenje Doma bude održano povodom obilježavanja Dana grada, 23. travnja. 

Iz Grada su otkrili su da će ove godine izdati i Godišnjak Grada Đurđevca u kojem će biti obuhvaćeni svi relevantni podaci o brojnim projektima koji su proteklih godina provedeni na području Grada.

Nastavno na obilježavanje Dana Grada, ove će se  godine bitan projekt je i izgradnja Poduzetničke zone A-sjever u Đurđevcu, čiji su radovi također pri završetku, a nakon čega se u suradnji sa Županijskom gospodarskom komorom za sve poduzetnike koji već djeluju u zoni ali i sve druge potencijalne poduzetnike, planira prezentacija svih pogodnosti koje poduzetnička zona nudi.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Prelijepa djevojka oduševila u ljetnom topiću i zanimljivoj lanenoj suknjici s prorezom

Jednostavno smo ostali bez riječi. Sve na ovoj djevojci izgleda pomno odabrano i usklađeno, od predimenzioniranih, ali hit naočala...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×