14.6 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Županija dala 34.000 eura

Nova županijska pomoć umirovljenicima, Dedi: Neki čak odgađaju odlazak u Dom jer im je kod nas super!
N

Da znate kako smo se mučili s pokrivanjem osnovnih troškova, ova sredstva će nam pomoći da o tome više ne razmišljamo, rekla je Vojta.

Ne propustite

Usluga dnevnog boravka članovima umirovljeničkih udruga i matica u tri naša grada, Koprivnici, Đurđevcu i Križevcima bit će još kvalitetnija. Razlog tome je financijska pomoć Koprivničko-križevačke županije u ukupnom iznosu od 34.000 eura.

Predstavnici Udruge Matice umirovljenika Slavko Dedi (Koprivnica) te Tomo Jozek (Đurđevac) i predsjednica Udruge umirovljenika i starijih osoba Katica Vojta (Križevci) potpisali su sa županom Darkom Korenom ugovore o dodjeli novca.

Pomoć umirovljenicima za boravak

Koprivnička Matica dobila je 15.000 eura, đurđevačka 8000, a križevačka 11.000 eura.

Tomo Jozek potpisuje ugovor // Foto: Ivica Barać

– Pružanjem usluge dnevnog boravka želi se smanjiti potreba za smještajem izvan vlastite obitelji, pomoći u prevladavanju osjećaja izoliranosti i poboljšati kvalitetu života starijih osoba – istaknuo je župan uoči potpisivanja te podsjetio na druge usluge koje podupiru.

– Nedavno smo potpisali pet ugovora za sufinanciranje usluge pomoć u kući vrijedne 340.000 eura, godišnje dajemo 851.000 eura za financiranje Doma za starije, još 320.000 eura sufinanciramo smještaj u privatne domove – dodao je i naveo kako je u tijeku još jedan natječaj vrijedan 30.000 eura za sufinanciranje umirovljeničkih programa.

Pomoć umirovljenicima
S potpisivanja ugovora u Županiji // Foto: Ivica Barać

Koliko im znači ova financijska pomoć istaknuli su i predstavnici udruga.

– Naši članovi dnevni boravak smatraju drugim domom. Neki se k nama dolaze čak i grijati, igrati šah, čitati novine… Neki su čak odgodili odlazak u Dom jer vide da ovdje imaju prigodan sadržaj. Naša Matica bila je doslovno pred gašenjem zbog bivšeg vodstva, uspjeli smo ju postaviti na noge i s pet članova skočiti na čak 300 – kazao je Dedi.

– Da znate kako smo se mučili s pokrivanjem osnovnih troškova, ova sredstva će nam pomoći da o tome više ne razmišljamo. Moći ćemo širiti naše aktivnosti – kazala je Vojta, dok je Jozek dodao kako će sredstva iskoristiti za kvalitetnije i nove aktivnosti.

Potpisivanju ugovora za pomoć umirovljenicima prisustvovao je i Željko Pintar, predsjednik Županijskog savjeta za umirovljenike i ponovio kako je ovaj projekt dogradnja postojećih, pogotovo za one koji nemaju mogućnost koristiti usluge domova za starije.

Pomoć umirovljenicima
Foto: Ivica Barać
Pomoć umirovljenicima
Foto: Ivica Barać
Pomoć umirovljenicima
Predstavnici županije i matica umirovljenika // Foto: Ivica Barać

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Uživali u plesnim izvedbama

FOTO/VIDEO Veselo je na plesnom spektaklu u Virju koji je okupio 800 natjecatelja iz cijelog svijeta

Ovog vikenda u Virju se održao pravi plesni spektakl! Naime, Virje je domaćin velikog međunarodnog plesnog natjecanja Croatian trophy te...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×