17.6 C
Koprivnica
Utorak, 21. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Izborna konvencija SDP-a

Nove snage vodstva SDP-a u borbi za županiju, Goran Matoničkin i Marija Vukobratović dopredsjednici
N

Za Tucakovićeve dopredsjednike izabrani su Goran Matoničkin iz Virja i Marija Vukobratović iz Križevaca, a novim članovima predsjedništva postali su Zoran Simić, Damir Lacković, Tomislav Kučina, Sandra Sinjeri, Željko Vugrinec te Dejan Pernjak.

Ne propustite

Nakon utrke između Slavka Tucakovića i Mladena Kešera za vodstvo SDP-a u Koprivničko-križevačkoj županiji, gdje je predsjednikom postao Tucaković, jučer je održana i izborna konvencija stranke na kojoj su izabrani i njegovi najuži suradnici te ostalo vodstvo.

Od 142 delegata, na konvenciji se pojavilo njih deset manje te su time bili dostatni za proces glasanja.

Bez obzira na upadicu Željka Cara iz Kalnika, kao predstavnika Kešerovog tabora, koji je zatražio da se u izbornu komisiju ubace još dva člana, izbori su provedeni u originalnom sastavu komisije.

– Izborna komisija izabrana je isključivo iz jednog tabora, pa bih predložio da su u nju dodaju Ivan Car i Dražen Čuprić – bila je Carova želja, podržana s nedovoljnih 18 ruku.

Za Tucakovićeve dopredsjednike izabrani su Goran Matoničkin iz Virja i Marija Vukobratović iz Križevaca. U županijski odbor SDP-a izabrana su 53 člana, a novim članovima predsjedništva postali su Zoran Simić iz Sokolovca, Damir Lacković iz Đurđevca, Tomislav Kučina iz Svetog Ivana Žabna, Sandra Sinjeri i Željko Vugrinec iz Koprivnice te Dejan Pernjak iz Križevaca.

Osim posjeta predsjednika stranke Davora Bernardića, u znak podrške, na konvenciju u Koprivnicu došli su i međimurski i krapinsko-zagorski župan Matija Posavec (HNS) i Željko Kolar (SDP).

Na izbornoj konvenciji bili su i predstavnici drugih stranaka – sigurnih ili možebitnih koalicijskih partnera SDP-a na predstojećim lokalnim izborima. Tako su govore podrške održali Robert Banek uime županijskog HSLS-a, Željko Pintar iz stranke umirovljenika, a iz županijskog HSS-a govorila dva člana – predsjednik županijskog HSS-a Mladen Mađer te predsjednik koprivničkog HSS-a dožupan Ivan Pal.

– U našoj je županiji neophodno važan znažan SDP, ali i druge opcije, tako i HSS. Kad imamo jake igrače, imamo i kvalitetnu političku komunikaciju pa ćemo biti i shvaćeni ozbiljnije. Moramo se baviti važnim temama za ovaj kraj, a ne udarati ispod pojasa i odavati se populističkim ispadima – rekao je Pal.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U susjedstvu

UPRAVO Muškarac nožem na smrt izbo starijeg, ženu razrezao, u bolnici je

​Kako upravo doznajemo, danas  oko 17.25 sati dogodilo se strašno ubojstvo. Naime, policija navodi kako se ubojstvo dogodilo u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×