24.6 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Novi dječji vrtić „Crvenkapica“ s radom bi trebao započeti 1. listopada
N

Ne propustite

Za nešto više od mjesec dana, na prostoru Kampusa s radom bi trebao započeti novi koprivnički dječji vrtić „Crvenkapica“, koji bi prema svim karakteristikama trebao biti najkvalitetniji prostor za predškolski odgoj, ne samo u Koprivnici već i šire.

Radovi na zgradi budućeg vrtića u punom su jeku, a danas ih je obišao i gradonačelnik Mršić kako bi se uvjerio da sve ide prema planu. Naime, radovi bi trebali završiti do 1. listopada, kada će 80-ak mališana napraviti svoje prve korake u ovaj prostor, u koji će se smjestiti dvije vrtićke i dvije jasličke skupine.

Vrijednost investicije iznosit će gotovo tri milijuna kuna, a Mršić je naglasio da bi ta cijena bila puno manja da je Grad na vrijeme dobio prostor bivše vojarne.

– Nažalost, morali smo puno više raditi, a samim time i uložiti, nego što bi morali raditi da smo dobili prostor na dan odlaska vojske iz ovog prostora, znači prije tri godine. Rade se potpuno nove instalacije i potpuno novi priključci jer je naprosto trogodišnjim nekorištenjem sve propalo. Jednostavno, ostaje samo konstruktivni dio zgrade, a sve ostalo je novo – pojasnio je Mršić te nastavio kako bi vrtić na kraju trebao biti niskoenergetski.

– Prostor će biti energetski efikasan jer ide termo fasada debljine 15 cm, a postavit će se i prozori jednaki onima kao i na „šparnoj hiži“. Vrtić će imati odvojeni sustav odvodnje, a sljedeće godine imat će i solarne instalacije za toplu vodu i proizvodnju struje – rekao je koprivnički gradonačelnik.

Osim toga, dodatno će se urediti i okoliš oko vrtića, napravit će se dječje igralište, poseban ulaz za roditelje, a novost će biti mali vrt u kojem će se proizvoditi organski uzgojeno povrće.

– To povrće koristit će se za prehranu djece i u ostalim vrtićima, a možda i u školama na području grada – najavio je Mršić.Mršić je rekao da će ovaj niskoenergetski vrtić pohađati dvije vrtićke i dvije jasličke grupe // foto: Ivan Brkić

Kako se vrtić „Crvenkapica“ nalazi usred Kampusa, djeca će imati puno prostora za šetnju i kretanje, moći će se baviti nekim aktivnostima kojima se ne mogu baviti djeca u ostalim vrtićima, a Mršić je zaključio kako su sve to preduvjeti da ovaj prostor postane najkvalitetniji za predškolski odgoj na području grada.

Prednost pri upisu imat će djeca čija su oba roditelja zaposlena, a cijena će biti ista kao i u ostalim gradskim vrtićima, što znači 500 kuna za prvo dijete. Ta cijena je i dalje jedna od najnižih u Hrvatskoj.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dan na cestama

ZNAMO LI VOZITI? Tri prometne zbog istog razloga, jedan vozač bježao pa ga policija pronašla

Četiri prometne nesreće dogodile su se u posljednja 24 sata, javila je podravsko-prigorska policija. Srećom, sve su imale materijalne posljedice...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×