Novi dječji vrtić u Kampusu spreman tijekom rujna

18:06h
0

U Kampusu je započela sanacija prostorija / arhivska fotografija Glasa PodravineRoditelji djece jasličke i vrtićke dobi, koja nisu uspjela dobiti mjesto u nekom od postojećih gradskih vrtića, mogu barem malo odahnuti jer se na prostoru Kampusa ubrzano uređuje adekvatan prostor za nove četiri grupe, čime bi sva djeca trebala biti zbrinuta.

– Točan datum završetka radova u ovom trenutku nije poznat, no roditeljima poručujem da će krajem kolovoza primiti obavijest kada i gdje mogu dovesti djecu na njihov prvi vrtićki odnosno jasličarski dan, rekao je gradonačelnik Mršić. Prema prvim informacijama, vrtić bi trebao profunkcionirati tijekom rujna.

Jedan od objekata u bivšoj koprivničkoj vojarni odnosno sveučilišnom kampusu Grad trenutno preuređuje za prihvat vrtićkih skupina, no navedeni prostor moći će se, shodno potrebama u budućnosti, prilagoditi za prihvat osnovnoškolske djece, u predavaonu ili za sličan odgojno-obrazovni proces.

 

Odluka da dio vrtićkog kapaciteta bude u Kampusu ne treba čuditi jer, prema riječima gradonačelnika, Grad unaprijed računa s mogućnošću da uslugu koriste i mladi roditelji-predavači te profesori koji će raditi na budućim fakultetima.
Cijena vrtića od 500 kuna, koliko u Koprivnici za prvo dijete plaćaju roditelji, i dalje je jedna od najnižih u Hrvatskoj. (gg / Glas Podravine)