Osvježenje linije

Novi Expert – korak ispred svog vremena

10:02h
0
Peugeot Expert 2016

Iako Peugeot ima manje iskustva od ostalih proizvođača u segmentu gospodarskih vozila, nakon deset godina konačno je osvježena linija Expert. Na prvi pogled vrlo robusnog, no ipak modernog dizajna i zavodljivog karaktera daje dojam da se radi o vozilu koje je korak ispred svog vremena.

Modularna platforma EMP2 omogućila je izradu tri izvedbe vozila u različitim duljinama od 4,50m do 5,50m. Visina vozila je tek 1,90m što omogućava veliku stabilnost i prilagodbu gradskim ulicama.


– Nova platforma modela Peugeot EXPERT omogućila nam je da mu damo izvrsne proporcije i da ga ukrasimo stilskim obilježjima osobnih vozila marke, uz robusnost kakva se očekuje za gospodarsko vozilo – riječi su Keitha Rydera, voditelja dizajna za Peugeot EXPERT

Osim furgon izvedbe od 5,5m dostupna je i kombi izvedba od s do 9 mjesta i 1300 litara ili 4900 litara obujma prtljažnika zahvaljujući sjedalima u drugom i trećem redu koja je moguće u potpunosti izvaditi.

Konstrukcija prednjeg ovjesa, uključujući razmak i visinu nosača te geometrija prednje osovine omogućuju ugradnju motora 1.6 l i 2.0 l BlueHDi. Nova platforma omogućuje smanjenje mase za oko 100 do 150 kg, ovisno o motorima, u odnosu na prethodnu generaciju modela Expert. Spoj te platforme s motorima BlueHDi omogućuje da novi modeli postižu rekordne razine potrošnje.

čitam...