17.6 C
Koprivnica
Utorak, 25. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
JAVNI POZIV

Novi potezi oko dvorca Inkey, Županija radi na projektu parkirališta sa solarnom elektranom i sportskim terenima, problem s malim dvorcem i zadarskom tvrtkom i dalje aktualan
N

Ne znamo još na koji ćemo način riješiti spor sa vlasnikom malog dvorca, ali i bez toga imamo projekt i sve može funkcionirati kako treba makar ćemo sa strane imati cirkus, no ako neće moći drugačije, stavit ćemo zelenu stijenu pa ga zakloniti od pogleda, objasnio je Masnec

Ne propustite

Još jedan potez u slagalici zvanoj obnova dvorca Inkey povukla je Koprivničko-križevačka županija s namjerom da nekadašnjem ponosu Rasinje i Podravine vrati stari sjaj i učini ga glavni kotačićem u razvoju turističke ponude ovog kraja.

Ovih je dana raspisan javni poziv za izradu tehničko-projektne dokumentacije koja se odnosi na treću fazu projekta obnove Inkeya, a u dokumentaciju Županija planira investirati 21 tisuću eura.

Županija putem ovog poziva očekuje dobiti idejno rješenje rekonstrukcije već postojećeg krila dvorca, glavni projekt i izvedbeni projekt parkirališta s fotonaponskom elektranom i sportskim terenima, uz napomenu da se od ponuditelja očekuje da sami ishode građevinsku dozvolu, prilože troškovnik te 3D vizualizaciju kompletnog kompleksa dvorca.

Foto: Ivan Balija
Darko Masnec // Foto: Ivan Balija

Dio spomenute tehničke dokumentacije odnosi se na mali dvorac čije pitanje vlasništva još uvijek nije riješeno. Podsjećamo, na licitaciji 2019. kada je Županija dvorac kupila, u vlasništvo jednog od objekata upisala se zadarska tvrtka Last Floor i pokvarila im planove.

Problem postoji i danas, no Darko Masnec, županijski pročelnik za financije, proračun i javnu nabavu kaže da su bez obzira na to raspisali javni poziv.

– Mali dvorac još nije naš, no poziv je na nivou idejnog rješenja. U njemu je navedena i izgradnja sportskih terena koji, pak, imaju veze s velikim dvorcem. Ne znamo još na koji ćemo način riješiti spor sa vlasnikom malog dvorca, ali i bez toga imamo projekt i sve može funkcionirati kako treba makar ćemo sa strane imati cirkus, no ako neće moći drugačije, stavit ćemo zelenu stijenu pa ga zakloniti od pogleda – objasnio je Masnec.

Dodajmo tome da je obnova dvorca početkom ožujka prijavljena na natječaj Nacionalnog plana oporavka i otpornosti putem kojeg se očekuju sredstva za njegovu realizaciju o čemu smo pisali. 

Foto: Ivan Balija
Zgrada malog dvorac koja je u vlasništvu zadarske tvrtke // Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Euro 2024.

FOTO Vatreni se bore s Italijom na terenu, a utakmica se gleda na svakom kutku, ulovili smo atmosferu

Odlučujuća je utakmica na Europskom prvenstvu za naše Vatrene. Igra se s Italijom, a samo pobjeda dolazi u obzir...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×