-2.1 C
Koprivnica
Subota, 23. studenoga 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
smještaj u studentskom domu

Novi studij Enogastronomije od jeseni na Veleučilištu u Požegi!
N

Studij će se izvoditi u prostorijama Veleučilišta u Požegi, te praktični dio kod partnera iz područja gastronomije.

Ne propustite

Dana 19.04.2021. Ministarstvo znanosti i obrazovanja izdalo je dopusnicu Veleučilištu u Požegi za novi preddiplomski stručni studij Enogastronomije koji će se izvoditi od akademske godine 2021/2022. godine sa 30 redovitih studenata, uz smještaj u studentskom domu.

Opći ciljevi studijskog programa stručnog studija Enogastronomija su osposobljavanje studenata za:

1.profesionalno napredovanje u području proizvodnje i posluživanja hrane
2.uspješan nastavak školovanja na srodnim specijalističkim studijima iz područja biotehničkih znanosti.

Stručni ciljevi studijskog programa stručnog studija Enogastronomija su osposobljavanje studenata za:

1.rad u poslovnim subjektima koji se bave proizvodnjom i posluživanjem hrane i pića,
2.edukaciju i savjetovanje osoblja ili potrošača o posluživanju kvalitetne i zdravstveno ispravne hrane i pića,
3.edukaciju osoblja i potrošača o optimalnom kombiniranju sastojaka hrane, te interakciji hrane i pića.
4.unaprjeđenje kvalitete i raznolikosti ponude u poslovnim subjektima koji se bave proizvodnjom i posluživanjem hrane i pića uzimajući u obzir trendove u prehrani kao i prehranu posebnih skupina potrošača.

Foto: Ivan Balija

Poslovi za koje je student osposobljen:

  • upravljanje odjelom hrane i pića u subjektima u poslovanju s hranom,
    • dizajniranje i osuvremenjivanje restoranskih menija,
    • organizacija enoloških i gastronomskih manifestacija,
    • stručno savjetovanje prilikom izrade poslovnih planova ugostiteljskih objekata,
    • upravljanje raspodjelom ljudskih resursa u gastronomiji,
    • recenziranje ugostiteljskih časopisa,
    • održavanje stručnih radionica iz područja enogastronomije za korisnike različitih kategorija,
    • stručno savjetovanje o sljubljivanju hrane i pića,
    • razvoj, upravljanje i kontroliranje sustava osiguranje kakvoće.
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Studij će se izvoditi u prostorijama Veleučilišta u Požegi, te praktični dio kod partnera iz područja gastronomije. Navedenim studijem Veleučilište u Požegi će riješiti potrebu tržišta rada za navedenom strukom te se strateški pozicionirati na obrazovnoj karti Republike Hrvatske u području turizma i ugostiteljstva, ističe prodekan za razvoj doc.dr.sc. Berislav Andrlić.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Najbolji od najboljih

Hrvatska sahara – Podravina adventure u velikom finalu izbora najboljih turističkih proizvoda

Proglašenje i dodjela nagrada u hrvatskom turizmu upravo se privodi kraju u sklopu Dana hrvatskog turizma u Opatiji, u...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×