23.5 C
Koprivnica
Petak, 14. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Novi Zakon o cestama na snazi – ŽUC predaje 46 km cesta Gradu
N

Ne propustite

Prema novom Zakonu o cestama, koji danas stupa na snagu, Županijska uprava za ceste će Gradu Koprivnici predati na upravljanje 46 km sadašnjih županijskih cesta smještenih na administrativnom području grada – sjedišta županije.

Na pitanje je li kao stručnjak zadovoljan stanjem prometne infrastrukture koju će predati Koprivnici, ravnatelj ŽUC-a Krešimir Janach je za Radio Dravu rekao.

– Gledajte, mi smo prema našim mogućnostima puno ulagali u Grad Koprivnicu. Onaj kredit koji smo imali prije 10 godina, 33% do 35% se odnosi na ceste koje smo napravili u gradu. Nakon toga, zadnje dvije godine, uložili smo 30-ak milijuna za rekonstrukcije gradskih ulica. Što se tiče tih rekonstrukcija, 60 do 65% je bio naš trošak, a ostalo je bio gradski program. Znači, ne možemo reći da u gradu nema rekonstruiranih ulica, zna se koje su to.

Janach je rekao da ŽUC ima gotov projekt za rotor na križanju Selingerove i Krležine, te idejno rješenje za križanje Krležine i Miklinovca, za što nije nužan rotor, a pri kraju je i izrada projekta za rekonstrukciju Starogradske. Te će projekte sa svom ostalom dokumentacijom, rekao je Janach, ŽUC predati gradu zajedno s prometnicama.

Izvor: Radio Drava

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Mještani ogorčeni

Općina na nogama: Ne želimo smrad kompostane u svojim domovima, slat ćemo inspekcije da zaustavimo projekt

Vijest da će se u Imbriovcu, mjestu u općini Đelekovec, graditi nova kompostana na mjestu već postojeće, no s...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×