Novi Zakon o cestama na snazi – ŽUC predaje 46 km cesta Gradu

07:53h
0
Prema novom Zakonu ŽUC je dužan Gradu prepustiti brigu nad svim cestama na području Koprivnice // foto: Koprivnica.net

Prema novom Zakonu o cestama, koji danas stupa na snagu, Županijska uprava za ceste će Gradu Koprivnici predati na upravljanje 46 km sadašnjih županijskih cesta smještenih na administrativnom području grada – sjedišta županije.

Na pitanje je li kao stručnjak zadovoljan stanjem prometne infrastrukture koju će predati Koprivnici, ravnatelj ŽUC-a Krešimir Janach je za Radio Dravu rekao.

– Gledajte, mi smo prema našim mogućnostima puno ulagali u Grad Koprivnicu. Onaj kredit koji smo imali prije 10 godina, 33% do 35% se odnosi na ceste koje smo napravili u gradu. Nakon toga, zadnje dvije godine, uložili smo 30-ak milijuna za rekonstrukcije gradskih ulica. Što se tiče tih rekonstrukcija, 60 do 65% je bio naš trošak, a ostalo je bio gradski program. Znači, ne možemo reći da u gradu nema rekonstruiranih ulica, zna se koje su to.

Janach je rekao da ŽUC ima gotov projekt za rotor na križanju Selingerove i Krležine, te idejno rješenje za križanje Krležine i Miklinovca, za što nije nužan rotor, a pri kraju je i izrada projekta za rekonstrukciju Starogradske. Te će projekte sa svom ostalom dokumentacijom, rekao je Janach, ŽUC predati gradu zajedno s prometnicama.

Izvor: Radio Drava