maturanti, javite se!

Novigrad Podravski svojim maturantima plaća edukaciju za državnu maturu, samo se moraju javiti

Zdravko Brljek, načelnik općine Novigrad Podravski, na svom je Facebook profilu objavio poziv u kojem stoji da nudi pomoć svim maturantima koji se pripremaju za državnu maturu.

10:30h
0
Foto: Matija Gudlin
Načelnik Zdravko Brljek // Foto: Matija Gudlin

Zdravko Brljek, načelnik općine Novigrad Podravski, na svom je Facebook profilu objavio poziv u kojem stoji da nudi pomoć svim maturantima koji se pripremaju za državnu maturu. Status prenosimo u cijelosti.

– Prije nekoliko dana poslali smo obavijesti i pozive na kućnu adresu svima za koje smo pretpostavili da bi kao maturanti zbog ove izvanredne situacije uzrokovane globalnom pandemijom COVID-19, mogli imati problema pri pohađanju priprema za državnu maturu. Malo se mladih javilo pa ovim putem ponavljam poziv i molim da obavijestite one koje smo propustili kontaktirati jer nemamo službenu evidenciju maturanata – stoji na Facebooku načelnika općine Novigrad Podravski.

Tako je troškove priprema za državnu maturu u cijelosti voljna snositi Općina. Ono što trebate napraviti kako bi ostvarili ovo pravo jest poslati potvrdu da ste zainteresirani na e-mail nacelnik@novigrad-podravski.hr.

– Primili smo ponude s konceptom koji omogućava maturantu edukaciju i pripremu za maturu iz svoje kuće preko računala, tableta ili mobitela. Ako imate svoj izbor osobe ovlaštene za on-line educiranje ili ste edukaciju već ugovorili, pošaljite nam podatke, ugovor, fakturu ili sl. i Općina će platiti trošak vaših priprema za maturu – zaključio je Zdravko Brljek.

Svoju potvrdu da ste zainteresirani trebate poslati najkasnije do 24. travnja na gore navedeni mail.

Krasna je ovo gesta općinskog načelnika koji pokazuje da ovako brine za mlade snage i njihovo obrazovanje.