16.2 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
TEHNOLOGIJA

Novigradski općinski vijećnici na korištenje dobili 13 tableta, neki se pitaju je li to bilo nužno
N

Poziv za iduću sjednicu vijeća s materijalima neće više u velikim kovertama biti fizički nošen svakom vijećniku na kućnu adresu kao do sada, već će biti upućen preko vijećnikove mail adrese, a on će sve to primiti i moći pročitati na zaduženom tabletu. Ipak, nisu svi, čini se, obveze voljni obavljati putem tableta.

Ne propustite

Članovima Općinskog vijeća Općine Novigrad Podravski podijeljeni su tableti preko kojih će se sazivati i dostavljati materijali za sjednice. Vjeuju da će komunikacija vijećnika sa službenicima, pročelnikom i načelnikom sada biti daleko efikasnija, a ovakvim će se načinom rada osim efikasnosti ostvariti i uštede u novcu te vremenu.

Naime, vijećnicima se u materijalima trebaju dostavljati svi važni dokumenti o kojima se raspravlja na sjednici ili koje trebaju primiti na znanje kako bi pravovremeno bili informirani.

Ugovor o financiranju projekta Zaposli pa pomozi 2 koji su pred par dana potpisali sadrži 50 stranica. Dokument Strateški razvojni program Općine do 2027.g. sastavljen je na 65 stranica sa slikama, grafikonima, tablicama i dr., a prostorno planska dokumentacija II Izmjena i dopuna PPU Općine sa slikama i kartografskim prikazima prelazi 100 stranica.

Za 13 vijećnika sve se moralo kopirati u 13 primjeraka, a to je velika potrošnja papira, tonera i vremena. Vijećnici su kratko educirani o korištenju tableta, a uz svaki tablet je dostavljena i zaštita koja ujedno može služiti i kao stalak.

Poziv za iduću sjednicu vijeća s materijalima neće više u velikim kovertama biti fizički nošen svakom vijećniku na kućnu adresu kao do sada, već će biti upućen preko vijećnikove mail adrese, a on će sve to primiti i moći pročitati na zaduženom tabletu.

Međutim, jedan je vijećnik načelniku Zdravku Brljeku poslao poruku u kojoj se pita jesu li tableti nužni.

– Poštovani načelniče, konkretno moj slučaj, zatražio sam da se poruka poslana na moj vijećnički mail automatski proslijeđuje na moj privatni mail. Privatni mail mogu pregledati na svom mobitelu i doma na računalu što mi bolje odgovara, tako da ću tablet slabo koristiti. Je li to baš nužno trebalo? – pitao je Vedran Štefanec, koji odgovor tek treba dobiti.
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Slijetanje

[FOTO/VIDEO] UPRAVO Teška nesreća, vatrogasci vadili vozača iz vozila, automobil potpuno smrskan

Teška prometna nesreća dogodila se maloprije na relaciji između Rasinje i Prkosa. Kako doznajemo od našeg fotoreportera, sve hitne službe...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×