Novo košarkaško igralište u Peterancu

10:50h
0
Novo košarkaško igralište otvoreno je u Peterancu

U Peterancu je u srijedu otvoreno novo košarkaško igralište koje na napravljeno inicijativom Košarkaškog kluba DHP i općine Peteranec. Klub DHP je počeo s radom prije nekoliko mjeseci, a već pokazuje incijativu za razvojem različitih sportskih projekata.

Trenutno u njemu treniraju mlađe dobne skupine košarkašica i to 54 djevojčice iz osnovne škole i 14 srednjoškolki, a izrastao je na želji da se odlični rezultati košarkašica OŠ Drnje nastave i u profesionalnijem bavljenju sportom. Košarkašice OŠ Drnje jedine su u Hrvatskoj tri puta zaredom bile u završnici košarkaškog nacionalnog prvenstva pa će im ovo igralište sigurno dobro doći da održe i poboljšaju kvalitetu svojeg treniranja. Klub i ovim igralištem nastavlja započeti projekt „Koševi i tereni u svakoj sredini“ koji ima za cilj u većini općina i sela osposobiti i izgraditi košarkaška igrališta.

MARKETING EPODRAVINA.HR

Uz načelnike općina, predstavnike županijske Zajednice sportskih udruga i mlade igračice, otvorenju košarkaškog igrališta bio je prisutan i zamjenik župana Ivan Pal koji je kao bivši ravnatelj škole te poznati sportski djelatnik čestitao na inicijativi općini i klubu.

– Nakon 30 godina u sportu mogu vas uvjeriti da je ovo dobar način za formiranje vrhunskog kluba. Što se tiče Županije potrudit ćemo se da vam u vašim nastojanjima da budete najbolji budemo uvijek na raspolaganju. Čestitam vam na dosadašnjem radu i ovoj inicijativi -rekao je Pal.

čitam...