26.8 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Smjenjuju Sandru Sinjeri (SDP)

Novo Upravno vijeće za v.d. ravnatelja bolnice predložilo HDZ-ovog Matu Devčića
N

Ne propustite

Članovi Upravnog vijeća za vršitelja dužnosti ravnatelja koprivničke Opće bolnice predložili su doktora Matu Devčića te će se takav prijedlog poslati na suglasnost u Ministarstvo zdravlja.

Samo tri dana nakon imenovanja Upravnog vijeća koprivničke Opće bolnice, od strane župana Darka Korena,  članovi su donijeli prijedlog za vršitelja dužnosti ravnatelja bolnice. Kao što se i očekivalo, riječ je o dr. Mati Devčiću, predsjedniku križevačkog HDZ-a i ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije.

U Županijskoj upravi danas je održana konstituirajuća sjednica Upravnog vijeća, koju je otvorio zamjenik župana Ivan Pal (HSS), a nastavio voditi predsjednik Upravnog vijeća Miljenko Flajs (HSS).

Članovi  su za vršitelja dužnosti ravnatelja bolnice jednoglasno predložili doktora Matu Devčića te će se takav prijedlog poslati na suglasnost u Ministarstvo zdravlja. Tom odlukom je i smijenjena dosadašnja sanacijska upraviteljica Sandra Sinjeri (SDP).

– Kao vršitelj dužnosti ravnatelja dužan sam provesti natječaj za ravnatelja koprivničke bolnice, a o svojim planovima što se tiče eventualnog mandata ravnatelja mogu govoriti kada za to dobijem legimitet i suglasnost ministra zdravstva. Moj plan i program postoji i po meni je kvalitetan, ali o tome kada dođe vrijeme. Upravno vijeće sada od mene očekuje žurnu provedbu natječaja u roku od nekoliko tjedana – rekao nam je Devčić.

Napomenuo je i da trenutno ne može dati odgovor na to tko bi ga mogao zamijeniti na mjestu ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu.

Podsjetimo, Upravno vijeće koprivničke bolnice u ponedjeljak je imenovao župan Darko Koren (HSS), budući da je Koprivničko-križevačka županija zaprimila prijedlog sporazuma s Ministarstvom zdravlja o povratu osnivačkih prava nad bolnicom, s države, natrag na županiju.

U Upravnom vijeću bolnice su HSS-ovci Miljenko Flajs, Tihomir Hodak i Željka Koluder Vlahinja te ispred Stručnog vijeća dr. Tomislav Jelić i sestra Ljiljana Sambol ispred Radničkog vijeća bolnice.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

KAMPANJA PRI KRAJU Pogledajte što od izbora očekuju kandidati iz Podravine i Prigorja

Danas je zadnji dan izborne kampanje, sutra je već izborna šutnja. Kandidati rezimiraju učinjeno te pozivaju birače da izađu...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×