12.1 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
RAZVOJ TURIZMA

Novoj rundi iznajmljivača financijska pomoć, Koren: Turizma nema bez privatne inicijative i ulaganja, naša mjera u prvom je krugu potaknula otvaranje šest novih objekata
N

Svjedočimo da se broj objekata, ležaja, smještajnih kapaciteta značajno podigao unatrag par godina. To je put koji nije brz, spor je, ali jedini koji garantira uspjeh - kazao je Koren

Ne propustite

Dvadeset privatnih iznajmljivača s područja Koprivničko-križevačke županije danas je potpisalo nove ugovore s Turističkom zajednicom Koprivničko-križevačkom koja je u drugom navratu osigurala značajna sredstva za pomoć njihovom poslovanju i unapređenju usluga koje pružaju.

Potpisnik je kao direktor Turističke zajednice bio župan Darko Koren koji je pohvalio entuzijazam, trud i angažman iznajmljivača te kazao kako je prva mjera koju su pokrenuli prošle jeseni već postigla svoj cilj te će ju nastaviti provoditi i ubuduće.

– Osigurali smo 350 tisuća kao i lani, ali smo shvatili da broj prijava prelazi taj iznos pa smo ga povećali, tako da su se svi koji su se javili potporu i dobili. Prošle godine uveli smo mjeru prvi put, prema našim podacima, temeljem te male pomoći otvori će se šest novih smještajnih kapaciteta, a u postupku otvaranja ih je pet od prošle godine – kazao je Koren te naglasio kako u turizmu na našem području ima jako puno prostora za napredak, a javni sektor može biti podrška, no presudna je ipak i isključivo privatna inicijativa i kapital.

– Bez privatne inicijative i ulaganja turizma nema, to ni jedna lokalna turistička zajednica ne može potaknuti ako nema simbioze privatnog i javnog interesa – rekao je župan.

Ovogodišnji kandidati, svih 20 prijavljenih, ostvarili su pravo na poticaje za otvaranje novih smještajnih kapaciteta, prijelaz u višu kategoriju i to za sve oblike smještaja, a maksimalni iznos koji su mogli dobiti je 20 tisuća kuna.

Župan je podsjetio i na turističke projekte i nove turističke proizvode poput nove Gravel staze, konjičkih staza, potencijalnog razvoja vjerskog turizma koji su uz prirodne ljepote kraja u kojem živimo dodatan motiv za dolazak ljudi u naš kraj.

– Svjedočimo da se broj objekata, ležaja, smještajnih kapaciteta značajno podigao unatrag par godina. To je put koji nije brz, spor je, ali je jedini koji garantira uspjeh – kazao je Koren.

Predstavnici privatnih iznajmljivača zahvalili su se predstavnicima Turističke zajednice i Županije na pomoći koju je svatko na svoj način uložio u svoje poslovanje kako bi se gosti koje primaju kod njih što udobnije osjećali i ponovo im se vraćali.

Potpis ugovora s privatnim iznajmljivačima
Foto: Sonja Badalić

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vidovo u Pitomači

FOTO/VIDEO Indira napravila pravi party, svojom vatrenom energijom “prodrmala” sve

U Pitomači se slavi Vidovo i Dani općine, a Indira Forza dobro je "prodrmala" mještane na prvom koncertu vikend...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×