O skupštini // Milica Fuček: Može ih biti sram koristiti Markača za politikanske igre

12:18h
0
foto: Koprivnica.net

Predsjednica Skupštine Milica Fuček (SDP), zgrožena je jučerašnjim razvojem situacije na sjednici, nakon što su vijećnici HDZ-a i HSS-a napustili Županijsku skupštinu.

Podsjetimo, skupština je nakon toga raspuštena, jer nije bilo kvoruma, a župan Darko Koren je kao razlog naveo političko kadroviranje Nedjeljka Potroška na mjesto ravnatelja ŽUC-a. Fuček je zatražila da imenovanje bude prva točka dnevoga reda, ispred odluke o javnim prizanjima županije.

– Valjda smo trebali podleći pritisku i imenovati Potroška ravnateljem ŽUC-a, da bi oni zauzvrat generalu Mladenu Markaču dodijelili najvažnije županijsko priznanje, titulu počasnoga građanina – rekao je Koren na izvanednoj konferenicij za novinare, nakon skupštine.

Na njegovu je izjavu pak naknadno reagirala Milica Fuček.

– Koristiti ime generala Markača za politikanske igre krajnje je neozbiljno, može ih biti sram – rekla je Fuček, ustvrdivši kako je promjenom dnevnog reda samo išla na ruku medijima.

HDZ i SDP ponašaju se kao djeca, ne žele se igrati ako igra nije po njihovim pravilima – kaže Fuček, dodavši kako je oporba ta koja se zapravo ponaša ucjenjivački. Potroško im nije po volji i ne žele njegovo imenovanje za ravnatelja ŽUC-a.

Nastavak Županijske skupštine, očekuje se sutra (četvrtak), a kakav će biti daljnji razvoj događaja, možemo samo nagađati.