Obilježavanje Dana Koprivničko-križevačke županije

10:49h
0
grad m

Obilježavanje Dana Koprivničko-križevačke županije počinje danas postavljanjem kartozida, odnosno topografske karte na zgradi Općinskog suda u Koprivnici, te promocijom prve fotomonografije Koprivničko-križevačke županije, autora dr. Dragutina Feletara i dr. Hrvoja Petrića.

Šesnaesta obljetnica Koprivničko-križevačke županije obilježit će se mnogim događanjima, a središnja proslava bit će sutra u 11 sati u dvorani Domoljuba gdje će se održati svečana sjednica Županijske skupštine. Već tradicionalno, na sjednici će se dodijeliti i javna priznanja. Nagrada za životno djelo bit će uručena Draženu Podravcu, dugogodišnjem profesoru i ravnatelju virovske škole.

Ovogodišnji laureati su još predsjednik Turističke zajednice grada Đurđevca Marijan Ružman i Udruga invalida Križevci koji će dobiti nagrade za doprinos ugledu i promociji Koprivničko-križevačke županije. Za iznimno postignuće u protekloj godini nagradit će se Športsko ribolovno društvo ‘Štuka’ iz Torčeca i križevačka Udruga KVARK. Dobitnici županijskih zahvalnica su urednik Podravskog lista Stjepan Vadla, koprivnički slikar Zlatko Štrfiček, križevačko Društvo ‘Crvenoga križa’, Ženski vokalni ansambl ‘Đurđevčice’ i koprivnička Knjižnica i čitaonica ‘Fran Galović’.

Obilježavanje Dana Koprivničko-križevačke županije nastavlja se sutrašnjom kazališnom predstavom virovitičkog kazališta koja počinje u 20 sati u Domoljubu, a za koju besplatne ulaznice možete podići u Domljubu svaki dan do 20 sati.

U petak na Šoderici Turistička zajednica započinje projekt pod nazivom ‘Upecaj me’, a u subotu će se na središnjem koprivničkom trgu održati prva Lončarijada, susret lončara iz cijele Hrvatske. Obilježavanje Dana Županije završit će sljedećeg tjedna susretom kazališnih amatera u Koprivnici, izložbom vina i susretima najmlađih folkloraša u Đurđevcu.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr