26 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Pri sv. duhu

Obilježava se Tjedan upoznavanja groblja, Komunalac je pripremio nove spremnike kako bi ono bilo još urednije
O

Već 15 godina na koprivničkom groblju postoje spremnici za odvajanje miješanog komunalnom otpada i spremnici za lampione, a od kraja 2023. godine iz miješanog otpada odvajaju se svi korisni i reciklabilni materijali

Ne propustite

Koprivničko groblje Pri Sv. Duhu kojim upravlja Komunalac, kao član udruženja ASCE (europskog udruženja značajnih povijesnih groblja) i ove godine obilježava Tjedan upoznavanja groblja.

Ovogodišnje aktivnosti koje povezuju sva groblja u ASCE udruženju usmjerene su na održivost i borbu protiv klimatskih promjena, a koprivničko groblje uključilo se u aktivnosti postavljanjem spremnika za odvojeno prikupljanje otpada te info-ploča koje su postavljene na posjetiteljima vidljivim mjestima.

Već 15 godina na koprivničkom groblju postoje spremnici za odvajanje miješanog komunalnom otpada i spremnici za lampione, a od kraja 2023. godine iz miješanog otpada odvajaju se svi korisni i reciklabilni materijali.

Od svibnja 2024. godine Komunalac postavlja spremnike za odvajanje biorazgradivog otpada, plastike i metala na svim dosadašnjim mjestima za odlaganje otpada, a postavljeni su i spremnici za stare baterije na nekoliko lokacija.

Izrađena je i informativna brošura o groblju kao dijelu udruženja ASCE te novostima o učinkovitijem odvajanju otpada koju možete pogledati OVDJE.

– Stoga u povodu Tjedna upoznavanja groblja pozivamo građane da prošeću grobljem i upoznaju zanimljivu povijest našeg grada koja se tamo nalazi, a pri tome obrate pažnju na novi i napredniji sustav odvajanja otpada kojim zajedno smanjujemo količine otpada koje se odlažu na odlagališta, a povećavamo količinu korisnog otpada koji će se reciklirati – kažu iz Komunalca.

Foto: Komunalac
Foto: Komunalac
Foto: Komunalac
Foto: Komunalac
Foto: Komunalac
Foto: Komunalac
Foto: Komunalac
Foto: Komunalac
Foto: Komunalac
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Euro 2024

FOTO/VIDEO Podravci u Berlinu rade pravu feštu, razvili hrvatsku zastavu dulju od 100 metara

Spektakularno je u Berlinu, gdje Hrvatska u 18h igra prvu utakmicu Europskog prvenstva protiv Španjolske. Tamo je oko 100.000 hrvatskih...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×