17.1 C
Koprivnica
Srijeda, 28. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Obilježen Dan općine Rasinja
O

Ne propustite

Već tradicionalnim predstavljanjem udruga s područja Općine Rasinja, 1. svibnja 2015. godine započelo je obilježavanje dana Općine i blagdana Svetog Križa, a danas je upriličena svečana sjednica Općinskog vijeća.

Načelnik općine Danimir Kolman podnio je izvješće o radu zahvalivši županu i Koprivničko -križevačkoj županiji na podršci te najavio planove u budućem razdoblju. Od zacrtanih planova u prošlogodišnjem razdoblju načelnik je istaknuo realizaciju nekoliko projekata: rješavanje problema vodoopskrbe, projektiranje kanalizacijske i plinske mreže za nizinski dio Općine, adaptacija društvenog doma u Koledincu, uređenje prostorija u društvenom domu Subotica Podravska za potrebe udruga što je omogućilo kvalitetniji rad za postojeće udruge te druge projekte.

Uz brojne goste i uzvanike sjednici je prisustvovao i župan Darko Koren koji se ovom prilikom osvrnuo na projekte i aktivnosti završene u proteklih godinu dana na području Općine Rasinja te naglasio važnost suradnje jedinica regionalne i lokalne samouprave.

Sjednici Općinskog vijeća nazočio je i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, saborski zastupnik Branko Hrg, predstavnici prijateljske Općine Iharosbereny iz Republike Mađarske, načelnici susjednih Općina te predstavnici udruga i društava koje djeluju na području općine.

Uoči početka svečane sjednice otvorene su novouređene prostorije općinskog Centra za kulturu, tradiciju i edukaciju i prostorija Crvenog križa. Nakon II. faze uređenja Centar se koristi za prigodne izložbe i stručne edukacije udruga i OPG-ova sa područja Općine.

Nakon službenog dijela upriličen je prigodan kulturno – umjetnički program, a u večernjim satima je služena sveta misa povodom dana Sv. Florijana u crkvi Sv. Našašća u Rasinji.

Dodijeljene su i Zlatne plakete Općine Rasinja zaslužnim pojedincima, a ove godine Zlatne plakete su dobili: Leon Međimorec za sudjelovanje i postignut uspjeh na svjetskom ribolovnom natjecanju, Silvija Tetec za ukupan doprinos društvenoj zajednici te zapažene nastupe u sklopu amaterske glume, Pavao Kovačić za očuvanje biološke raznolikosti te posebno očuvanje starih voćnih vrsta našeg kraja te DVD Kuzminec za 130 godina i DVD Gorica-Grbaševec za 80 godina kontinuiranog humanitarnog rada i unapređenja svoje zajednice.

Izvor: www.kckzz.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Gradska sjednica

Željka Marković-Bilić imenovana je ravnateljicom Regionalnog znanstvenog centra za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području – LORI

Na gradskoj sjednici Grada Ludbrega imenovana je ravnateljica Regionalnog znanstvenog centra za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×