17.6 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Obilježen Međunarodni dan pismenosti
O

Ne propustite

U srijedu, 8. rujna 2010.  velikom akcijom čitanja na otvorenom koju je po drugi put organizirala Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica u suradnji s koprivničkim ogrankom Hrvatskog čitateljskog društva obilježen je u Koprivnici ovogodišnji Međunarodni dan pismenosti. U ovoj  akciji, nazvanoj “KOPRIVNICA ČITA”  sudjelovali su svi koprivnički dječji vrtići: DV “Sv. Josipa”, DV “Tratinčica” i DV “Smiješak”; sve osnovne škole: OŠ “Antun Nemčić Gostovinski”, OŠ “Braća Radić” i OŠ “Đuro Ester” i sve srednje škole u Koprivnici: Gimnazija “Fran Galović”, Srednja škola i Obrtnička škola; Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica te Literarna sekcija KUD-a “Podravka”. Akcija je slično kao i prošle godine okupila nešto više od 600 sudionika, no, za razliku od lani, kada je među njima bilo tek oko stotinu čitača te oko pet stotina njihovih slušatelja, ove godine čitača je bilo znatno više – oko polovice ukupnog broja sudionika.

Čitanje - Obrtnička školaTijekom cijelog dana, od 8.30 do 19.00 sati javno čitanje odvijalo se na G – točki (Galovićevoj, Gradskoj točki) ispred knjižnice na Zrinskom trgu, ali i kod drugih G-točki u središtu grada – kod fontane, kod vijećnice, u parku, kod obližnjih kafića.  Zbog kiše dio programa odvijao se i u haustoru kod ulaza u knjižnicu te u samoj knjižnici. Čitači i slušatelji dolazili su pred knjižnicu prema dogovorenom rasporedu, sa svojim omiljenim knjigama te čitali na glas odlomke iz priča, bajki, lektire, putopisa, enciklopedija, pa i vlastite pjesme … Svojim čitanjem odabranog teksta zabavili su nas i poučili, ponekad dirnuli, ali i potaknuli na razmišljanje, izrazili neki svoj stav, a možda i zainteresirali slušatelje da i sami uzmu u ruke i pročitaju neku od knjiga iz kojih su imali priliku čuti zanimljiv odlomak. No, bez obzira na sadržaj, svatko od sudionika akcije svojim čitanjem, ali i pažljivim slušanjem pridonio je slavljenju čitanja, i pridružio se mnogim ljudima iz cijelog svijeta koji na dan 8. rujna želje skrenuti pozornost na potrebu razvijanja pismenosti i omogućavanja svima da se kroz obrazovanje mogu razvijati i oplemenjivati svoj život i život svoje zajednice, a time i svih nas.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

DOBAR HONORAR Članovima izbornih povjerenstava do 1390 eura naknade, a biračkim odborima 20 puta manje!

Kao i svaki izbori dosad, tako ni ovi ne mogu proći bez članova izbornih povjerenstava. DIP je objavio, prenosi...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×