0.7 C
Koprivnica
Utorak, 5. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Obilježena 40. godišnjica od osnutka Košarkaškog kluba Koprivnica
O

Ne propustite

Subotnjim druženjem svih generacija koprivničkih košarkaša završeno je obilježavanje 40. godišnjice osnutka kluba. Obilježavanje je započelo u rujnu prošle godine, organizacijom Memorijalnog košarkaškog turnira „Goran Plavec”, nastavilo se organizacijom Košarkaškog dana (igranje košarke na trgu, utakmice dječaka, predkadeta, kadeta i seniora u dvorani Branimir). Nakon toga izašao je prilog o povijesti koprivničkog košarkaškog kluba u Podravskom zborniku, a nedavno je odigrana utakmica koprivničkih veterana i rekreativaca.

U subotu su u Koprivnici utakmicu odigrali veterani Koprivnice i Đurđevca. Koprivnica predvođena Balaškom, Žajom, Novoselom, Barabašom, Labazanom i ostalima, dok su za Đurđevac igrali Robotić, Rupnik, Simon, Mlakar i ostali.

Da još uvijek dobro igraju košarku, pokazali su svojim potezima na utakmici. Gledatelji su mogli uživati i prisjetiti se negdašnjih lijepih košarkaških dana.

A najviše oduševljenja je bilo kada se u dvorani pojavio Igor Kučinić, jedan od ponajboljih koprivničkih košarkaša iz 80-ih, koji je već više od 20 godina u Španjolskoj.

U gledalištu su se okupili i drugi bivši igrači i bivši članovi klupskih uprava, sve u svemu lijepo košarkaško popodne.

Rezultat utakmice bio je 63-54 za veterane Koprivnice, a najviše su pokazali Žaja i Balaško kod Koprivnice te Mlakar, Simon i Rupnik kod Đurđevčana.

Ovo druženje nastavilo se na zajedničkom domjenku, na kojem se okupilo više od stotinu negdašnjih i sadašnjih košarkaša. Bila je to prilika za prisjećanje na prijašnja vremena puna entuzijazma i odricanja i na prijašnja druženja.

Stari košarkaši su se prisjetili kako su osnovali klub i gurnuli ga u nemirne vode natjecanja, treniranja i preživljavanja, a „novim” košarkašima su poželjeli sreću i dali poneki savjet kako da u tim nemirnim vodama mogli održati stabilnost i osigurati daljnji razvoj kluba.

Na domjenku su dodijeljena i prigodna priznanja i zahvalnice.

Veliku plaketu za izniman doprinos u radu kluba dobio je Boris Kapusta, čovjek koji je svih 40 godina u klubu. Bio je osnivač kluba, zatim jedan od ponajboljih igrača, a nakon toga započeo je trenersku karijeru koja i danas traje.

Veterani Koprivnice // Foto: KK KoprivnicaPlakete su dobili i Zlatko Barabaš, prvi predsjednik kluba, Damir Balaško, jedan od ponajboljih klupskih igrača i dugogodišnji trener u klubu te Nenad Zlatar, kapetan seniorske ekipe i jedan od najdugovječnijih klupskih igrača.

Zahvalnice za veliki doprinos u radu kluba dobili su Zajednica športskih udruga grada Koprivnice, Košarkaški savez KC-KŽ županije, Zajednica sportova KC-KŽ županije, Podravka, Hartmann i Croatia osiguranje.

Košarkaškom klubu Koprivnica želimo što više ovakvih rođendana i održavanje tradicije košarke na ovim prostorima, a to su željeli i Gavran, Čmelac, Jegulja, Srna, Apaš, Trska, Hrast, Deva, Vrana, Golub, Kos, Kapa, Majk, Dule, Juha, Šoja, Mrki, Lobo, Barba, Čipi i ostali kada su prije 40 godina pokrenuli klub.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

5. prosinac

Međunarodni je dan volontera, a osjećaj ispunjenosti zajednički je svima, Sonja Rušak: Volontiranje je dio mene, a velika je sreća i zadovoljstvo znati da...

Ujedinjeni narodi 17. prosinca 1985. godine na svojoj su skupštini proglasili Međunarodni dan volontera, pa se od tada svake...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti