20.7 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
kažnjen uvjetno

OBITELJSKO NASILJE Tihomir (52) šogoricu Ninu pitao gdje je votka, a zatim je fizički napao i rukom razbio staklo na vratima
O

Tihomir je bio jedan od razloga zašto se preselila na novu adresu, jer je ranije često dolazio do njih, uznemiravao ih, čak i spavao po dvorištu kuće

Ne propustite

Općinski sud u Koprivnici donio je presudu protiv 52-godišnjeg Tihomira iz Koprivnice, koji je proglašen krivim za nasilničko ponašanje u obitelji.

Nemili događaj zbio se početkom studenog prošle godine u koprivničkoj Proljetnoj ulici, kada je Tihomir u popodnevnim satima napao šogoricu Ninu. Pritom je, prema njezinom iskazu, bio prilično pijan.

Kako piše u presudi, došao je do ulaznih vratiju te vikao “Gdje je moja votka?”. Nakon toga je Ninu i fizički napao, primio je rukama i odgurnuo na stepenice ispred ulaznih vratiju, no uspjela se zadržati na nogama i pobjeći u kuću.

Imala je namjeru zaključati ulazna vrata, no Tihomir je podmetnuo nogu između vratiju i praga te ih gurao rukama u namjeri da ih otvori. Nini su pritom pomagale maloljetne kćeri, koje su sve vidjele, a kako Tihomir nije uspio u svojoj namjeri, šakom je udario u stakleni dio vrata i razbio ih.

Nakon toga je Nina s djecom pobjegla u drugu prostoriju i zaključala vrata, a zbog uznemirenosti je pozvala policiju. Tihomir je u međuvremenu otišao, no po dvorištu su ostali tragovi krvi zbog poreza na ruku nastalog prilikom razbijanja vratiju.

Na suđenju održanom u veljači ove godine Tihomir se nije pojavio, ali zato je svjedočila Nina, koja je rekla da nije u strahu od njega te da previše ni ne kontaktiraju. Ipak, Tihomir je bio jedan od razloga zašto se preselila na novu adresu, jer je ranije često dolazio do njih, uznemiravao ih, čak i spavao po dvorištu kuće.

U konačnici, sutkinja je Tihomira kaznila zatvorom na 12 dana, točnije 10 dana, jer mu se u izrečenu kaznu uračunava vrijeme provedeno na policiji nakon uhićenja. Ipak, kazna je uvjetna i Tihomir neće u zatvor ako u roku od šest mjeseci od pravomoćnosti presude ne počini sličan prekršaj. Također, dužan je platiti 150 kuna troškova prekršajnog postupka.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Maturalna večer

FOTO/VIDEO Maturanti u glamuroznim svečanim haljinama i odijelima pripremili se za svoju večer, pogledajte tu ljepotu

Još jučer su "norili", a danas su križevački maturanti u prekrasnim haljinama i odijelima dočekali svoju maturalnu večer. Maturanti križevačke...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×