književnik za djecu

Objava medicinara dirnula mnoge: Nekidan mi je pacijent bio Mladen Kušec, a sada je umro

Preminuo je Mladen Kušec, a s njim doba i sjećanje na djetinjstvo jedne generacije i prekrasnih radio-emisija svakog jutra.

13:05h
0
kusec

Preminuo je Mladen Kušec, a s njim doba i sjećanje na djetinjstvo jedne generacije i prekrasnih radio-emisija svakog jutra.

Na svom Facebooku medicinski tehničar Josip Stević napisao je objavu te dirnuo mnoge.

– Nekidan mi je pacijent bio poznati hrvatski književnik Mladen Kušec… Onemoćao od starosti i bolesti, nisam ni skužio o kome skrbim, ali sam naravno bio pristupačan i ljubazan (kao i sa svima neovisno jesam li na poslu – jer to je najmanje što čovječanstvu možemo dati), i tek kad sam vidio ime i prezime zazvonilo mi je. Pitao me je moje ime. Sat vremena nakon sto je otišao kući, na hitnu je došla nepoznata ženska osoba i potražila me. Bila je to njegova kći, koja mi je donijela njegovu knjigu, s posvetom netom napisanom od zuba vremena drhtavom rukom, pa nije baš sve prepoznatljivo, al’ baš zato ima posebnu čar doćarane prolaznosti.

Sinoć sam došao na posao u noćnu, i već kao obrađen pacijent, čekao je sanitetski prijevoz kući. Obradovali smo se kada smo se vidjeli, i zamolio me da ga okrenem na bok. Rekao sam mu da sam pročitao knjigu i da je prekrasna i da riječi pjesama u njoj, totalno pašu uz neke moje fotografije i da cu se poslužiti njima. Bilo mu je drago i nasmijao se. A danas umro – stoji u Facebook objavi Josipa Stevića.

Neki dan mi je pacijent bio poznati hrvatski knjizevnik Mladen Kusec.. Onemocao od starosti i bolesti, nisam ni skuzio o…

Objavljuje Josip StevićPonedjeljak, 2. studenoga 2020.